Φωτιά: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Σάμο – Εκκένωση χωριών

Φωτιά: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Σάμο – Εκκένωση χωριών

Εντολή εκκένωσης του χωριού Λιμνιώνας στη Σάμο, καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στη Σάμο με το χωριό Λιμνιώνα να εκκενώνεται. Σύμμαχοι της φωτιάς οι δυνατοί άνεμοι που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και για την τραγωδία με την πτώση του ελικοπτέρου.

Η φωτιά άρχισε από τον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου. Λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε από τον Μαραθόκαμπο και τις περιοχές Γκιόκα και της Μακριάς Πούντας με κατεύθυνση πλέον, την Παραλία του Λιμνιώνα.

Κάηκαν σπίτια και μοναστήρι

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, ενώ υπήρχε και η βοήθεια από πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα μέχρι να πέσει η νύχτα. Βοηθούν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα, καθώς και διάσπαρτα σπίτια κοντά στο Παλαιοχώρι. 

Δυνατοί άνεμοι

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το έργο των δυνάμεών της, και των εθελοντών που συνδράμουν, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή

Επιτόπου είναι ο συντονιστής Επιχειρήσεων του ΠΣ, αρχιπύραχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, από κοινού με τη διοικήτρια των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Σάμου, πύραρχο Σταυρούλα Μπονέ, και τον διοικητή της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη.

Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Σάμου

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου στην περιοχή διασταύρωσης Παλαιοχωρίου – Καλλιθέας ΔΕ Μαραθοκάμπου, λόγω της πολύ δύσκολης και κρίσιμης κατάστασης στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Ο Δήμος απηύθυνε έκκληση λίγο μετά τις 19:00 να μεταβούν όλα τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας καθώς και οι εθελοντές στο προαναφερόμενο σημείο. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ