Τουρκικά ΜΜΕ για αμερικανικό μπλόκο στα F-16: «Πέτυχε η εχθρική ενέργεια του ελληνικού λόμπι»

Τουρκικά ΜΜΕ για αμερικανικό μπλόκο στα F-16: «Πέτυχε η εχθρική ενέργεια του ελληνικού λόμπι»

Τι γράφουν για την Αμμόχωστο

Με προπαγανδιστικό τρόπο -ο οποίος δεν εξέπληξε κανέναν- αντιμετώπισε ο τουρκικός Τύπος την υπερψήφιση τροπολογίας από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ για την απαγόρευση αναβάθμισης των F-16 ή πώλησης νέων μαχητικών στην Τουρκία.

Βάσει της τροπολογίας απαγορεύεται η πώληση νέων F16, κιτ εκσυγχρονισμού και αναβαθμισμένης τεχνολογίας στην Τουρκία και σε κάθε οντότητα που σχετίζεται με την Τουρκία. Η απόφαση αυτή μεταφράστηκε από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας με βαρύγδουπους τίτλους του τύπου: «πέτυχε η εχθρική ενέργεια του ελληνικού λόμπι».

«Υπάρχει και υποχώρηση του λόμπι»

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι «πέτυχε η εχθρική ενέργεια του ελληνικού λόμπι», θέτοντας δύο όρους στην Τουρκία για την πώληση των F-16.

Η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει πως «υπάρχει και υποχώρηση του λόμπι».

Με το βλέμμα στην Αμμόχωστο

Τις παλιές καλές ημέρες, όταν η Αμμόχωστος ήταν πολυτελές θέρετρο, θυμούνται στην Τουρκία, ελπίζοντας ότι αυτές οι αποχές θα επανέλθουν.

Μάλιστα, η εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει «Όταν ανοίξουμε, όλη η πόλη θα επανέλθουν οι Ferari και οι Jaguar».

Το ρεπορτάζ κάνει εκτενή αναφορά στα πεντάστερα ξενοδοχεία που γέμιζαν από κόσμο, τα θέατρα και τους κινηματογράφους της περιοχής και τα καταστήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ