Θρίλερ με τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα – Η εξέταση από ιδιώτη γιατρό και η οργή Πλεύρη

Θρίλερ με τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα – Η εξέταση από ιδιώτη γιατρό και η οργή Πλεύρη

«Θα αποδοθούν ευθύνες», αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τον θάνατο του 49χρονου

Οργή και ερωτήματα έχει προκαλέσει η είδηση ότι 49χρονος στην Πάτρα πέθανε αβοήθητος έξω από το νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» από ανακοπή, καθώς δεν του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τον παρέπεμψαν στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου. Έρευνα έχει διατάξει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ οι συγγενείς του άτυχου άνδρα ζητούν και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο 49χρονος πήγε μόνος του οδηγώντας στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με δυνατούς πόνους στην πλάτη και δύσπνοια. Εκεί όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος «είπε στους θυρωρούς ότι πονάει και αυτοί ορθά τον οδήγησαν στα επείγοντα. Η νοσηλεύτρια βάρδιας σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων ρώτησε τον ασθενή για τη κατάσταση του.

Ο ασθενής της είπε ότι πονάει στη πλάτη του και ότι πάσχει συχνά από ψύξεις λόγω δουλειάς. Το πρωί της είπε πονούσε και πήγε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος διέγνωσε ψύξη και του χορήγησε αναλγητικά φάρμακα. Παρά ταύτα συνέχιζε να πονάει. Γι αυτό και ήρθε μεσάνυκτα στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. Η νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο του ΡΙΟΥ, ενώ δεν προκύπτει από πουθενά ότι κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει. Ο ασθενής κατέρρευσε λίγο μετά έξω από το νοσοκομείο».

Να παρέμβει εισαγγελέας

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι τα νοσοκομεία είτε εφημερεύουν είτε όχι, οφείλουν να εξετάζουν τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται. «Δεν είναι τράπεζες», αναφέρει και προσθέτει ότι «εξετάζουν ακόμη και σε ημέρα μη εφημερίας όχι μόνο με βάσει τη κείμενη νομοθεσία, αλλά και από νοσηλευτική δεοντολογία». Η ΠΟΕΔΗΝ κρίνει ως σωστή την κίνηση του υπουργείου Υγείας να διατάξει ΕΔΕ και ζητά να διεξαχθεί επίσης εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στο νοσοκομείο αλλά και στον ιδιώτη γιατρό που κατά δήλωση του ασθενή τον εξέτασε το πρωί της ίδιας μέρας.

Θα αποδοθούν ευθύνες

Από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης διέταξε ΕΔΕ και δήλωσε ότι άμεσα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. «Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα είτε το νοσοκομείο εφημερεύει είτε όχι». «Υπάρχουν πάντοτε εντολές και οδηγίες στα νοσοκομεία για το πώς χειριζόμαστε τέτοια περιστατικά και εκτός εφημερίας. Θα δούμε εάν έφταιγε μόνο η νοσηλεύτρια η αν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη», αναφέρει ο κ. Πλεύρης στο protothema.gr.

Αγανακτισμένοι είναι οι συγγενείς του 49χρονου που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του οι οποίοι ζητούν επίσης την παρέμβαση εισαγγελέα: «Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…Απαράδεκτοι! Αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε Έλληνα ή άλλον συνάνθρωπό μας»», αναφέρουν μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς «Ανθρωπιά τέλος…» αναφέρει ο σύζυγος της αδελφής του 49χρονου.

Τι απαντά το Νοσοκομείο

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», δήλωσε στο pelop.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι’ αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι’ αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ