Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Πυρομετεωρολόγος διαβεβαίωσε, με ανάρτησή του, ότι οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου, παρότι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις εξαιτίας της φωτιάς στην Πεντέλη, θα συνεχίσουν να επιτηρούν τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες και να ενημερώνουν για ό,τι νεότερο προκύψει.

Μαίνεται η φωτιά στην Πεντέλη, εν μέσω ισχυρών ανέμων, που προκαλούν ανησυχία για την πορεία των δύο πύρινων μετώπων στην περιοχή. Ήδη δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στο Ντράφι, με προορισμό την Παλλήνη.

Ο πυρομετεωρολόγος Θεόδωρος Γιάνναρος έκανε γνωστό, μιλώντας στο ERTNews, ότι ζητήθηκε και από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για τη διευκόλυνση του έργου των πυροσβεστών.

«Ήρθε μήνυμα από το 112 να είμαστε σε επιφυλακή όσοι βρισκόμασταν στην περιοχή. Παράλληλα, εξέδωσε ανακοίνωση ο πρόεδρός μας. για να απομακρυνθούμε από το σημείο», τόνισε ο κ. Γιάνναρος.

Εκτίμησε δε, ότι οι άνεμοι υποχωρούν ήδη και θα υποχωρήσουν κι άλλο προς το βράδυ, ωστόσο από τις 4 το πρωί αναμένονται εκ νέου ισχυροί άνεμοι, που θα φθάνουν ακόμα και τα 7 μπροφόρ. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι οι ριπές ανέμου παραμένουν.

Νωρίτερα, ο κ. Γιάνναρος ενημέρωνε με ανάρτησή του στο Facebook ότι οι εργαζόμενοι αποχωρούν από τις εγκαταστάσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

«Θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε και να ενημερώνουμε»

Μάλιστα, ο κ. Γιάνναρος διαβεβαίωσε, με την ανάρτησή του, ότι οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου, παρότι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις στην Πεντέλη, θα συνεχίσουν να επιτηρούν τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες και να ενημερώνουν για ό,τι νεότερο προκύψει.

«Αποχωρούμε από τις εγκαταστάσεις μας στο ΕΑΑ, αλλά θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες και να ενημερώνουμε για ό,τι νεότερο προκύψει», γράφει ο πυρομετεωρολόγος και συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Παραμείνετε ενημερωμένοι. Παραμείνετε σε επαγρύπνηση», καλεί ο κ, Γιάνναρος τους κατοίκους της περιοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ