Μπαμπατζάν εναντίον Ερντογάν για τα F-16 και τους όρους του Κογκρέσου: Είναι αυτό ανεξάρτητη χώρα;

Μπαμπατζάν εναντίον Ερντογάν για τα F-16 και τους όρους του Κογκρέσου: Είναι αυτό ανεξάρτητη χώρα;

«Έχουν καταστρέψει τη φήμη μας στον κόσμο» δήλωσε ο Μπαμπατζάν

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του τουρκικού κόμματος DEVA Αλί Μπαμπατζάν. Αφορμή για την έκρηξη του πρώην Υπουργού Οικονομίας και Εξωτερικών των κυβερνήσεων Ερντογάν της πρώτης δεκαετίας, αποτέλεσε η άρνηση των ΗΠΑ να εντάξουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35, αλλά και την προσπάθεια να μπει μπλόκο στην πώληση των F-16, στην Άγκυρα.

«Έχουν καταστρέψει τη φήμη μας στον κόσμο. Ως φίλος σας που υπηρέτησε ως τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εξωτερικών, η καρδιά μου φλέγεται. Ρωτάω, πού είναι τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 για τα οποία είμαστε εταίροι, για τα οποία πληρώσαμε δισεκατομμύρια δολάρια; Ήμασταν ένας από τους 4 εταίρους που κατείχαν την τεχνολογία. Ξοδέψαμε δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Δεν μπορούσαν να φέρουν τα αεροπλάνα για τα οποία αποκτήσαμε δικαίωμα ιδιοκτησίας», υποστήριξε ο Αλί Μπαμπατζάν.

Είναι αυτο ανεξάρτητη χώρα;

«Το αμερικανικό Κογκρέσο λέει, «θα σας δώσω F-16, αλλά δεν θα τα πετάξετε στο Αιγαίο, δεν θα τα πετάξετε σε περιοχές που είναι σε αμφισβήτηση με τους Έλληνες». Είναι αυτό κυριαρχία; Είναι αυτό να είσαι ανεξάρτητη χώρα; Δεν φτιάξαμε εργοστάσιο F-16 στην Τουρκία; Αυτή η χώρα παρήγαγε μαχητικά αεροσκάφη F-16 τη δεκαετία του 1990. Σήμερα ζητάνε F-16 από την Αμερική. Και η Αμερική θέλει μια υπόσχεση ότι δεν θα τα πετάξουν στο Αιγαίο πριν τα δώσει», συνέχισε ο Μπαμπατζάν ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ