Αινιγματική δήλωση Πούτιν: «Δεν υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο»

Αινιγματική δήλωση Πούτιν: «Δεν υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο»

«Ως κράτος μέλος της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και ένας από τους θεματοφύλακές της, η Ρωσία συμμορφώνεται με όσα προβλέπει», υποστήριξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και ένας τέτοιος πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να αρχίσει, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε ανακοίνωση που έδωσε την Δευτέρα στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Πούτιν, σε επιστολή του προς τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη για τα πυρηνικά όπλα στη Νέα Υόρκη, υποστήριξε ότι «ως κράτος μέλος της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων και ένας από τους θεματοφύλακές της, η Ρωσία συμμορφώνεται με συνέπεια με το πνεύμα της Συνθήκης και με όσα προβλέπει».

«Ξεκινάμε από το γεγονός ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να ξεσπάσει, και υπερασπιζόμαστε την ίση και αδιαίρετη ασφάλεια για όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας», υπογράμμισε στην επιστολή του ο Ρώσος πρόεδρος.

Όταν ο Πούτιν απειλούσε με χρήση πυρηνικών όπλων

Μπορεί τώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν να υποστηρίζει πως ο ίδιος και η χώρα του είναι «θεματοφύλακες» της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, ενάμιση μήνα νωρίτερα, όμως, είχε απειλήσει ανοιχτά με χρήση πυρηνικών όπλων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ρωσίας απέρριψε μεν τα περί απειλών πυρηνικού πολέμου από τη Μόσχα, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν κριθεί αναγκαίο.

Κατά την ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης τον Ιούνιο, ο πρόεδρος Πούτιν είπε συγκεκριμένα:

«Δεν απειλούμε κανέναν. Αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν τι διαθέτουμε και τι θα χρησιμοποιήσουμε, εάν χρειαστεί, για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ