Κόρινθος: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον πνιγμό της 6χρονης – Τα 23 λεπτά της τραγωδίας

Κόρινθος: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον πνιγμό της 6χρονης – Τα 23 λεπτά της τραγωδίας

Ο 42χρονος πατέρας έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ωστόσο πολλά είναι τα σοβαρά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα γύρω από τις συνθήκες πνιγμού της 6χρονης στην Κόρινθο.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγικής υπόθεσης του πνιγμού της 6χρονης Αμέλιας στην Κόρινθο, ενώ πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες απώλειας του παιδιού και την στάση του πατέρα της.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της 6χρονης, που κατηγορήθηκε για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μίλησε στην εκπομπή Live News του MEGA για την σχέση του με την κόρη του.

«Πάει η ψυχή μου»

«Έχω δώσει την κατάθεσή μου. Δεν είμαι σε κατάσταση σήμερα που φεύγει το παιδί και πάει στη χώρα μου να την κηδεύσουν και δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα, τα έχω χαμένα. (…) Δεν ξέρω τι ώρα είναι η κηδεία αύριο. Εμένα μου απαγόρευσαν να πάω στο παιδί μου.

»Με τη σύζυγο δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ το παιδί το έπαιρνα έναν μήνα συνέχεια. Το έπαιρνα το απόγευμα. Ερχόμουν από τη δουλειά και την έπαιρνα. Το παιδί μού έδινε δύναμη, ήταν η δύναμή μου. Πάει η ψυχή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πληθαίνουν τα ερωτήματα

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο 42χρονος πατέρας δεν φάνηκε εξ αρχής πρόθυμος να μιλήσει, καθώς όταν η κάμερα του Live News τον εντόπισε έξω από το σπίτι του στο Καλαμάκι Κορινθίας, τράπηκε σε φυγή αφού προηγουμένως απείλησε να μην σηκωθεί κάμερα.

Στη συνέχεια, ωστόσο, δέχθηκε να μιλήσει τηλεφωνικά.

Εκτός από τις κάμερες, ο 42χρονος φαίνεται πως αποφεύγει και τους περίοικους, όμως, που αποσβολωμένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο θρίλερ.

«Ήρθε 16.15, άφησε το μηχανάκι. Αλλά δεν το άφησε εκεί όπου πάντα το άφηνε. Φορούσε σιέλ μπλούζα, ενώ στα δικαστήρια φορούσε μαύρη. Με κοίταξε, αλλά δεν μου μίλησε, που μου μιλούσε πάντα», δήλωσε μία γειτόνισσα του 42χρονου.

Το χρονικό

Από χθες, Τετάρτη, ο 42χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ωστόσο πολλά είναι τα σοβαρά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα γύρω από τις συνθήκες πνιγμού της 6χρονης στην Κόρινθο.

«Φαινόταν ότι αγαπούσε το παιδί, μόνο που το έβαζε πίσω από το μηχανάκι χωρίς κράνος, χωρίς να το δέσει», δήλωσε γειτόνισσα του πατέρα.

Με ένα μηχανάκι, πατέρας και κόρη ξεκίνησαν στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας από το σπίτι τής εν διαστάσει συζύγου του, στο κέντρο της Κορίνθου. Μια συνάντηση που, όπως αποκαλύπτει στο Live News η μητέρα της 6χρονης, δεν ήταν προγραμματισμένη.

– Ήρθε έτσι, μου λέει: «Θα πάρω το παιδί σήμερα γιατί είμαι σπίτι». Ήρθε και το πήρε.

– Δεν τον περιμένατε;

– Όχι.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι ο 42χρονος εθεάθη να γευματίζει με τη μικρή σε παραθαλάσσια ταβέρνα στο Καλαμάκι όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες, έμεινε για περίπου μισή ώρα – κάτι που και ο ίδιος περιγράφει στην απολογία του:

«Πρώτα κάναμε βόλτα και μετά φάγαμε σουβλάκια. Η Αμέλια έφαγε μισό λουκάνικο και λίγη πίτα. Όταν τελειώσαμε, ζήτησε να πάμε στη θάλασσα».

«Είχαν πάει σε μία ταβέρνα και τρώγανε και στα 500 μέτρα 600 – 700 ακριβώς από κάτω, είναι μία πολυσύχναστη παραλία, είναι μία παιδική χαρά οργανωμένη για να παίξει ένα παιδί, δεν πήγαν εκεί για μπάνιο», λέει ο ψαροντουφεκάς που βρήκε την μικρή.

Αντιθέτως, ακολούθησαν τη διαδρομή τεσσάρων χιλιομέτρων που το συνεργείο του Live News κατέγραψε καρέ-καρέ.

Ο 42χρονος με το μηχανάκι του βγήκε στον κεντρικό δρόμο και έστριψε σε έναν παράδρομο. Ακολουθεί χωματόδρομος, που οδηγεί τελικά στην ερημική παραλία όπου συνέβη το μοιραίο.

«Εγώ δεν την ξέρω καν αυτή την παραλία και είμαι εδώ 18 χρόνια», λένε γείτονες του 42χρονου.

«Πήγαν σε μία ερημική παραλία, η οποία έχει δασική έκταση με πεύκα. Από πάνω είναι δύο εργοστάσια και είναι λίγο απόμερα, η οποία είναι από εκεί που είχαν κάτσει και φάγανε 2 ίσως και 3, ίσως και 4 χιλιόμετρα μακριά», σημειώνει ο ψαροντουφεκάς.

Το κρίσιμο χρονικό διάστημα

Στην απολογία του, ο 42χρονος υποστηρίζει πως αμέσως μετά το φαγητό πήγαν στην παραλία:

«Δεν θεώρησα ότι θα ήταν πρόβλημα που μόλις είχε φάει, γιατί η ποσότητα ήταν μικρή. Φτάσαμε στην παραλία και μπήκαμε στη θάλασσα».

Το ερώτημα είναι λοιπόν τι μεσολάβησε τις δύο ώρες,  από τις 12.45 όταν πατέρας και κόρη φτάνουν στην παραλία, μέχρι τις τις 14.45, όταν ο 42χρονος έχει ήδη φτάσει στο σπίτι του και έχει καλέσει την αστυνομία για να πει ότι η κόρη του πνίγεται.

Ο ψαροντουφεκάς, που εντόπισε πρώτος το παιδί κάτω από τη βάρκα, κάλεσε την Αστυνομία στις 15.08.

«Στις 15.07 έγινε η κλήση από το κινητό της γυναίκας μου ή το δικό μου στην αστυνομία και στις αρχές, μετά από 5 λεπτά, 8 λεπτά, 10 λεπτά, ήρθε ένας αστυνομικός. Ήρθε μαζί με τον πατέρα του παιδιού».

Προβληματισμό πάντως προκαλεί το γεγονός πως ο πατέρας δεν προτίμησε να ζητήσει βοήθεια για το παιδί του που πνίγεται από τα παραλιακά σπίτια ή έστω από την ταβέρνα όπου έτρωγαν νωρίτερα, η οποία απέχει πέντε λεπτά μακριά με το μηχανάκι.

Αντιθέτως, προτίμησε να πάρει τη μηχανή του και να πάει μέχρι το σπίτι του για να φορτίσει το κινητό του.

«Ήρθε από εδώ… να έκανε 5 λεπτά το πολύ, εκτός κι αν ήρθε και άλλαξε ρούχα», λέει γειτόνισσα.

Είναι το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η μικρή Αμέλια πνίγεται μόνη και αβοήθητη, φαγωμένη και φορώντας όλα τα ρούχα της.

«Ο πατέρας του παιδιού δεν υπήρχε εκεί πέρα, δεν ήταν καν κάποιος συγγενής του παιδιού εκεί, τίποτα, κανείς. Το παιδί ήταν μόνο του, παρατημένο, μέσα στην θάλασσα, μέσα στο νερό», δήλωσε ο ψαροντουφεκάς.

Οι κλήσεις του πατέρα στην αστυνομία

Την ίδια ώρα, όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν μεταξύ του πατέρα της 6χρονης με τις αστυνομικές αρχές, καθώς και όλων των εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση, δημοσιεύει το newsit.gr.

Το χρονικό της τραγωδίας, από τη στιγμή που πραγματοποιείται η πρώτη κλήση προς τις αρχές, έχει διάρκεια 23 λεπτών.

Στις 14:45 το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, ο 42χρονος τηλεφωνεί για πρώτη φόρα στις αστυνομικές αρχές και ανέφερε την πολυκατοικία όπου μένει.

Η πρώτη επικοινωνία φέρεται να είναι δύσκολη κι έτσι δύο λεπτά αργότερα, στις 14:47 τηλεφωνεί και πάλι στην αστυνομία. Καταφέρνει να ενημερώσει για το πού βρίσκεται και τι έχει συμβεί.

Στις 14:50 οι αστυνομικές αρχές ενημερώνουν το Λιμεναρχείο Κορίνθου, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ φτάνουν στο σπίτι του 42χρονου στις 15:00 και τον μεταφέρουν με το περιπολικό στην παραλία του Καλαμακίου.

Στις 15:08 ο ψαροντουφεκάς, που έβγαλε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα, ενημερώνει την αστυνομία για τον εντοπισμό της 6χρονης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ