Ακραία πρόκληση Μπαχτσελί: Σταματήστε γιατί θα πάθετε χειρότερα από το 1922

Ακραία πρόκληση Μπαχτσελί: Σταματήστε γιατί θα πάθετε χειρότερα από το 1922

Απίστευτες δηλώσεις έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/8) ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφερόμενος στην τούρκικη προβοκάτσια.

Για ακόμα μία φορά, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προχώρησε σε προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις το μεσημέρι της Δευτέρας (29/8) αναφερόμενος στην τούρκικη προβοκάτσια με τους S-300.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μπαχτσελί τόνισε σε πολύ έντονο ύφος ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να σταματήσει άμεσα αυτή την τρέλα. Ειδάλλως θα ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 1922».

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο ίδιος ανέφερε αναλυτικά:

«Το να καταπονεί η Ελλάδα την υπομονή του έθνους μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και να εντείνει τις παρενοχλήσεις της στον αέρα και στο έδαφος είναι ουσιαστικά μια ασύμμετρη αντανάκλαση των εκατοντάδων χρόνων πόνου και του εφιάλτη που ζουν εδώ και έναν αιώνα.  Επιθυμία μου είναι η σημερινή κυβέρνηση  να σταματήσει άμεσα να κυνηγάει την τρέλα. Διαφορετικά, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ βαρύτερο από τις 30 Αυγούστου 1922  (σ.σ. από την Μικρασιατική Καταστροφή) και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας».

Σημειώνεται πως στις 30 Αυγούστου οι Τούρκοι γιορτάζουν την «Ημέρα της Νίκης», μια από τις σημαντικότερες εθνικές εορτές στην Τουρκία με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων, στη μάχη που διεξήχθη στις 30/8/1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας, με ήττα του ελληνικού στρατού.

Μετά τη μάχη αυτή, οι ελληνικές δυνάμεις άρχισαν την υποχώρησή τους προς τα μικρασιατικά παράλια, καταδιωκόμενες από τα στρατεύματα των Νεότουρκων του στρατηγού Μουσταφά Κεμάλ, οδηγώντας στο άδοξο τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Η υποχώρησή συνεχίστηκε ως τις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα της άλωσης της Σμύρνης από τους Τούρκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ