Γ. Κατρούγκαλος για Καμμένο-Σαουδική Αραβία: «Δεν υπάρχει ζήτημα νομικής τάξεως»

Γ. Κατρούγκαλος για Καμμένο-Σαουδική Αραβία: «Δεν υπάρχει ζήτημα νομικής τάξεως»

«Ο υπουργός Άμυνας έδωσε σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις, ότι ο μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας. Δεν υπάρχει ζήτημα νομικής τάξης επομένως», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο, που ζήτησε από το Υπουργείο Εξωτερικών να πάρει θέση σχετικά με τη συμφωνία […]

«Ο υπουργός Άμυνας έδωσε σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις, ότι ο μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας. Δεν υπάρχει ζήτημα νομικής τάξης επομένως», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο, που ζήτησε από το Υπουργείο Εξωτερικών να πάρει θέση σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Αφορμή ήταν η συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης και συνεργασίας ΕΕ και Καζακστάν.

Alexandros Michailidis/SOOC

Alexandros Michailidis/SOOC

 

«Δεν σας αφορά η συμφωνία, ωστόσο οι αποκαλύψεις του ταξίαρχου είναι δυσάρεστες. Έχουμε μία διακρατική συμφωνία. Τα όσα όμως διημείφθησαν ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και την Ελλάδα σε σχέση με το εξοπλιστικό πρόγραμμα δείχνουν ότι η ποιότητα των σχέσεων είναι πολύ κακή. Υποτίθεται ότι συναλλασσόμαστε μαζί της και η πρεσβεία της λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον μεσάζοντα», σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

«Το ζήτημα της συμφωνίας άπτεται του Υπουργείου Εξωτερικών, κυρίως όμως αφορά το υπουργείο Άμυνας. Όποια απάντηση και να δοθεί μπορεί να έχει ελλείψεις, να τη χρησιμοποιήσετε και να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο υπουργός Άμυνας έδωσε σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις, ο μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας, δεν υπάρχει ζήτημα νομικής τάξεως επομένως», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.


Πηγή: Unfollow.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ