Nord Stream: «Σαμποτάζ» δείχνουν τα πρώτα συμπεράσματα σουηδικής έρευνας

Nord Stream: «Σαμποτάζ» δείχνουν τα πρώτα συμπεράσματα σουηδικής έρευνας

Οι διαρροές στον Nord Stream φαίνεται πως οφείλονται σε σαμποτάζ με εκρήξεις, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα από την έρευνα της Σουηδία

Οι πρώτες επιθεωρήσεις αυτής της εβδομάδας από τις σουηδικές αρχές στον τόπο των διαρροών που εκδηλώθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική «ενισχύουν τις υποψίες για σαμποτάζ» με «εκρήξεις» που προκάλεσαν «σοβαρές ζημίες», ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

«Είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι εκδηλώθηκαν εκρήξεις κοντά στους Nord Stream 1 και 2 εντός της σουηδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που προκάλεσαν σοβαρές ζημίες στους αγωγούς φυσικού αερίου», δηλώνει ο ειδικός εισαγγελέας που είναι επιφορτισμένος με την σουηδική έρευνα σε ανακοίνωση.

«Οι επιθεωρήσεις στους τόπους του εγκλήματος ενίσχυσαν τις υποψίες για διακεκριμένο σαμποτάζ. Επιτόπου έχουν γίνει κατασχέσεις που θα εξετασθούν».

Δεν προσκλήθηκε στις έρευνες η Ρωσία

Η Ρωσία ενημερώθηκε μέσω διπλωματικών διαύλων ότι δεν υπάρχουν σχέδια να προσκληθεί η Μόσχα στην έρευνα για τις διαρροές αερίου του Nord Stream, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ρωσία θεωρεί αδύνατο να διενεργηθεί τέτοια έρευνα χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε αδιανόητο να διενεργείται έρευνα για την πηγή διαρροής φυσικού αερίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είπε ότι η Δύση δημιουργεί σκοπίμως εμπόδια στην έρευνα και ότι ο αποκλεισμός της Ρωσίας και της Gazprom από την έρευνα δείχνει ότι κάτι έχει να κρύψει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ