Pegasus: O Σεμπάστιαν Κουρτς ιδρύει εταιρεία κυβερνοασφάλειας με πρώην αφεντικό της NSO

Pegasus: O Σεμπάστιαν Κουρτς ιδρύει εταιρεία κυβερνοασφάλειας με πρώην αφεντικό της NSO

Ο πρώην καγγελάριος συνεργάζεται με τον Σαλέβ Χούλιο, ο οποίος αποχώρησε τον Αύγουστο από την αμαρτωλή ισραηλινή εταιρεία.

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ίδρυσε εταιρεία κυβερνοασφάλειας μαζί με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ισραηλινής NSO, δημιουργό του διαβόητου λογισμικού κατασκοπείας Pegasus.

«Η ανάγκη προστασίας κρίσιμων υποδομών όπως η ενέργεια, το νερό και οι υπηρεσίες υγείας από κυβερνοεπιθέσεις συνεχίζει να αυξάνεται» δήλωσε ο Κουρτς ανακοινώνοντας την ίδρυση της Dream Security, με έδρα το Τελ Αβίβ.

Ο 36χρονος συντηρητικός πρώην καγκελάριος, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν από ένα χρόνο έπειτα από κατηγορίες για διαφθορά, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου της εταιρείας, ανέφερε το ισραηλινό μέσο Globes, το οποίο δημοσίευσε πρώτο την είδηση.

Διαβάστε επίσης: Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Κατάντια είναι να μην δίνεις τα στοιχεία 10 ταυτοποιημένων παιδοβιαστών

«Κατά τη θητεία στην καγκελαρία, έχω δει πολλές επιθέσεις ενάντια σε κυβερνήσεις αλλά και σε μονάδες παραγωγής και σταθμούς ενέργειας, οι περισσότερες από τις οποίες δεν δημοσιεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης» δήλωσε ο Κουρτς στην Globes, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία αρχικά θα εστιάσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο συνέταιρός του, Σαλέβ Χούλιο, αποχώρησε από την NSO τον Αύγουστο στο πλαίσιο «αναδιοργάνωσης» δραστηριοτήτων.

Το καλοκαίρι του 2021, η NSO βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ηχηρού σκανδάλου, καθώς διεθνής κοινοπραξία μέσων ενημέρωσης αποκάλυψε ότι αριθμοί τηλεφώνων τουλάχιστον 180 δημοσιογράφων, 600 πολιτικών, 85 ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και 65 ηγετικών στελεχών επιχειρήσεων είχαν πέσει θύματα του Pegasus.

Τα τηλέφωνα που μολύνονται από αυτό το λογισμικό μετατρέπονται σε «κατασκοπευτικά εργαλεία τσέπης» μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί να διαβάζει τα μηνύματα του στόχου του, να βλέπει τις φωτογραφίες του, να παρακολουθεί πού βρίσκεται, ακόμη και να λειτουργεί εν αγνοία του τη φωτογραφική μηχανή.

Η NSO, κατηγορούμενη ότι έγινε εργαλείο αυταρχικών καθεστώτων, αμύνθηκε υποστηρίζοντας ότι το λογισμικό της διατίθεται μόνο σε κυβερνήσεις. Ο Κουρτς παραιτήθηκε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο του 2021, συνέπεια ενός μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που έχει αποσταθεροποιήσει την αυστριακή πολιτική ζωή τα τελευταία χρόνια.

Έκτοτε, παραμένοντας στη Βιέννη, έχει πολλαπλασιάσει τις διεθνείς συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα.

Στην αρχή της χρονιάς προσελήφθη στην αμερικανική εταιρεία του Πίτερ Τιλ, έναν από τους ελάχιστους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ στη Σίλικον Βάλεϊ. Στην εταιρεία αυτή ο Κουρτς είναι υπεύθυνος για την παγκόσμια στρατηγική.

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που αφηγείται την πολιτική του καριέρα, έχει επίσης ιδρύσει μια συμβουλευτική εταιρεία για διεθνείς εταιρείες και μια άλλη που επενδύει στον τομέα της τεχνολογίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑF

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ