Όλαφ Σολτς: Υπέρ μιας «διευρυμένης» Ευρώπης τάχθηκε ο καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στο συνέδριο των Ευρωσοσιαλιστών

Όλαφ Σολτς: Υπέρ μιας «διευρυμένης» Ευρώπης τάχθηκε ο καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στο συνέδριο των Ευρωσοσιαλιστών

Ο Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σημείωσε πως «το να συνεχίσει η ΕΕ να μεγαλώνει προς τα ανατολικά είναι προς όφελος όλων μας».

Υπέρ μιας «διευρυμένης» Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος της θέσης της στις παγκόσμιες εξελίξεις, τάχθηκε σήμερα, Σάββατο, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Επανέλαβε επίσης ότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία καθιστά ακόμη πιο επείγουσα την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

«Προς το συμφέρον όλων μας να μεγαλώσει η ΕΕ προς τα ανατολικά»

«Μια Ευρώπη 27, 30, 36 κρατών, με περισσότερους από 500 εκατομμύρια ελεύθερους και ισότιμους πολίτες, θα μπορεί να σηκώσει το βάρος της στον κόσμο ακόμη πιο ισχυρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Δηλώνοντας απόλυτα προσηλωμένος στην υπόθεση της διεύρυνσης της ΕΕ, σημείωσε πως «το να συνεχίσει η ΕΕ να μεγαλώνει προς τα ανατολικά είναι προς όφελος όλων μας».

Προσέθεσε, ωστόσο, πως «είναι βεβαίως αυτονόητο ότι οι χώρες πρέπει να πληρούν τα κριτήρια. Εμείς θα τις στηρίξουμε όσο μπορούμε», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι τον περασμένο Ιούνιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει καθεστώς υποψηφίων προς ένταξη χωρών στην Ουκρανία και στη Μολδαβία.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ακόμη ότι «σήμερα που η Ρωσία προσπαθεί να αλλάξει δια της βίας τα όρια μεταξύ ελευθερίας και αυταρχισμού, είμαστε οι άνθρωποι της Ευρώπης και η φωνή μας θα πρέπει να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, από τη Μεσόγειο μέχρι τη Βόρεια Θάλασσα, από τη Λισαβόνα μέχρι την Τιφλίδα και πιο πέρα».

«Πρέπει να θέσουμε από κοινού τα θεμέλια για μια ελεύθερη, ασφαλή και δημοκρατική Ευρώπη, ώστε να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες μας, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ευρώπη είναι το μέλλον μας και αυτό το μέλλον πρέπει να το οικοδομήσουμε με τόλμη, τόνισε ο Όλαφ Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ