Δένδιας από Ουκρανία: Ξέρουμε τι θα πει να έχεις γείτονα μια αναθεωρητική δύναμη

Δένδιας από Ουκρανία: Ξέρουμε τι θα πει να έχεις γείτονα μια αναθεωρητική δύναμη

Με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ουκρανό ομόλογό του και την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης. Το ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης του Έλληνα ΥΠΕΞ

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κίεβο και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συνεχίζει την αμέριστη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και καταδικάζει πλήρως κάθε απόπειρα αλλαγής των συνόρων από δυνάμεις του αναθεωρητισμού.

Νωρίτερα, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντησή του με τον ουκρανό ομόλογό του, υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Ουκρανίας στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

Κατά τη συνάντησή τους, ο Ν. Δένδιας τόνισε εκ νέου την ακλόνητη στήριξη της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των χωρών, και επανέλαβε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας.

Οι απειλές που δέχεται η Ελλάδα και το «Ελευθερία ή Θάνατος»

Επίσης, επισήμανε ότι κατά τις συναντήσεις είχε την ευκαιρία να αναδείξει το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις. «Απειλείται από έναν μεγαλύτερο γείτονα κατά έναν τρόπο ο οποίος αντίκειται πλήρως στο Διεθνές Δίκαιο, και κατά συνέπεια η ελληνική κοινωνία μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει έναν λαό, ο οποίος μάχεται για την ανεξαρτησία και την εδαφική του κυριαρχία», όπως υπογράμμισε.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως ήταν συγκινητικό για τον ίδιο ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, κατά την τοποθέτησή του μέσα σε καταφύγιο -διότι αναγκάστηκαν να κατέβουν στο δεύτερο υπόγειο εφόσον ήχησαν οι σειρήνες και η πόλη δέχτηκε επίθεση από πυραύλους- επανέλαβε το σύνθημα της ελληνικής επανάστασης «Ελευθερία ή Θάνατος». Δείχνει αυτό, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι «η ουκρανική κοινωνία προσλαμβάνει την πρόκληση με τον ίδιο τρόπο που κι εμείς την καταλαβαίνουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ