Βρετανία: Νέος υπουργός Εσωτερικών ο Γκραντ Σαπς

Βρετανία: Νέος υπουργός Εσωτερικών ο Γκραντ Σαπς

Ανέλαβε καθήκοντα στη θέση της παραιτηθείσας Σουέλα Μπράβερμαν

Ο Γκραντ Σαπς είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, μετά την παραίτηση της Σουέλα Μπράβερμαν. Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της Μπράβερμαν από την κυβέρνηση της Λιζ Τρας, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε τον διάδοχό της στο υπουργείο Εσωτερικών.

Με την συγκεκριμένη επιλογή, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας στέλνει επίσης ένα μήνυμα ενότητας, αφού ο Γκραντ Σαπς είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Ο 54χρονος Γκραντ Σαπς έχει διατελέσει υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Για ένα… λάθος email

Η αποχώρηση της Μπράβερμαν έγινε κατόπιν «εισήγησης» του νέου υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ. Ως επικρατέστερος να τη διαδεχθεί φέρεται ο πρώην υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Λίγο αργότερα, η ίδια η Μπράβερμαν επιβεβαίωσε την απομάκρυνσή της από το υπουργείο Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για παραίτηση την οποίαν απέδωσε στην… αποστολή ενός επίσημου email από τον προσωπικό της λογαριασμό!

«Έκανα ένα λάθος, αναλαμβάνω την ευθύνη: παραιτούμαι», ανέφερε σε επιστολή της προς την πρωθυπουργό Λιζ Τρας που αναρτήθηκε στο Twitter. Στην ίδια επιστολή η Μπράβερμαν δήλωσε επίσης ότι έχει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με την υπόσχεση της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των ψηφοφόρων στις προηγούμενες εκλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ