Ρωσία: Απορρίφθηκε η έφεση της Αμερικανίδας Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Ρωσία: Απορρίφθηκε η έφεση της Αμερικανίδας Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Η Αμερικανίδα αθλήτρια θα παραμείνει φυλακισμένη στη Ρωσία.

Αρνητική ήταν η απάντηση που έλαβε από τη ρωσική Δικαιοσύνη η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία είχε προσφύγει κατά της εις βάρος της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε εννέα χρόνια φυλάκισης για την κατοχή ναρκωτικών.

Η έφεσή της απορρίφθηκε, με την υπόθεση να λαμβάνει μεγάλες διπλωματικές διαστάσεις, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προσφέρει ως αντάλλαγμα Ρώσους κρατούμενους σε μία ιδιότυπη ανταλλαγή.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, η Γκράινερ κρατήθηκε άδικα και προσφέρθηκε να την ανταλλάξει με τον Βίκτορ Μπουτ, έναν Ρώσο έμπορο όπλων που εκτίει ποινή φυλάκισης 25 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μόσχα έχει επίσης προτείνει ότι είναι ανοιχτή σε ανταλλαγή κρατουμένων.

Ο Μπιλ Ρίτσαρντσον, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος ταξίδεψε στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο, είπε ότι πιστεύει ότι ο Γκράινερ και ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ, Πολ Γουίλαν, θα μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το τέλος του έτους.

Η δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης η οποία έχει αγωνιστεί στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν του πρωταθλήματος στις ΗΠΑ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου, επειδή στις αποσκευές της βρέθηκαν φυσίγγια ατμού που περιείχαν χασισέλαιο, και καταδικάστηκε στις 4 Αυγούστου.

Η 31χρονη Γκράινερ ομολόγησε την ενοχή της στη δίκη της, αλλά είπε ότι είχε κάνει ένα «ειλικρινές λάθος» και δεν είχε σκοπό να παραβεί το νόμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ