Κίνα: Καταγγέλθηκε ότι «στήνει» παράνομα αστυνομικά κέντρα για αντιφρονούντες στην ΕΕ

Κίνα: Καταγγέλθηκε ότι «στήνει» παράνομα αστυνομικά κέντρα για αντιφρονούντες στην ΕΕ

Και η Αθήνα βρίσκεται στο χάρτη των πόλεων με τα παράνομα αστυνομικά κέντρα της Κίνας.

Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι διερευνά αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα έχει δημιουργήσει δύο «παράνομους αστυνομικούς σταθμούς» στην Ολλανδία για την παρακολούθηση αντιφρονούντων.

Σύμφωνα με αναφορές ολλανδικών μέσων ενημέρωσης, δύο κινεζικά «φυλάκια» λειτουργούν στο Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ από το 2018, σύμφωνα με το Euronews.

Τα «αστυνομικά τμήματα» φέρονται να ισχυρίζονται ότι προσφέρουν διπλωματική βοήθεια σε Κινέζους υπηκόους, αλλά δεν έχουν καταγραφεί στην ολλανδική κυβέρνηση.

ΜΚΟ έχουν ισχυριστεί ότι οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα από το Πεκίνο για την παρακολούθηση και τη φίμωση πολιτικών αντιπάλων και αντιφρονούντων στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας πρώην αξιωματικούς του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών ως υπαλλήλους.

Διαψεύδει το Πεκίνο

Η κυβέρνηση της Κίνας δήλωσε ότι οι αναφορές ήταν «εντελώς ψευδείς».

«Οι Ολλανδοί υπουργοί Δικαιοσύνης και Εξωτερικών έλαβαν γνώση των αναφορών και αντιμετωπίζουν το θέμα πολύ σοβαρά», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Maxime Hovenkamp.

«Το υπουργείο Εξωτερικών ερευνά επί του παρόντος τις δραστηριότητες των λεγόμενων αστυνομικών τμημάτων. Όταν έχουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με αυτό, θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», προσέθεσε.

Τουλάχιστον 36 τα «αστυνομικά τμήματα» – Ένα και… στην Αθήνα

Τον Σεπτέμβριο, η ισπανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Safeguard Defenders ανέφερε ότι τουλάχιστον 36 κινεζικά «αστυνομικά τμήματα» έχουν δημιουργηθεί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ