Σολτς – Ερντογάν συμφώνησαν ότι η ρητορική της Ρωσίας για τα πυρηνικά είναι «ανεύθυνη»

Σολτς – Ερντογάν συμφώνησαν ότι η ρητορική της Ρωσίας για τα πυρηνικά είναι «ανεύθυνη»

Όλαφ Σολτς και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν για τα ελληνοτουρκικά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ, οι δύο ηγέτες «αντάλλαξαν απόψεις» για μια σειρά θεμάτων, ενώ ο κ. Σολτς «επαίνεσε τη δέσμευση της Τουρκίας να συνεχίσει τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας μέσω της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας».

«Ο καγκελάριος απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη «βρόμικη βόμβα»» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας.

«Παράλληλα, ο Γερμανός καγκελάριος και ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν ότι η ρητορική της Ρωσίας σχετικά με τα πυρηνικά είναι ανεύθυνη», κατέληξε ο κ. Χέμπεστραϊτ.

Νωρίτερα, η τουρκική ηγεσία είχε υπογραμμίσει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε στον Γερμανό ηγέτη την ενόχλησή του για τη στάση που τήρησε στα ελληνοτουρκικά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε το Βερολίνο να επιστρέψει στην «ουδετερότητα» σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ