Δραματικές ώρες στην Ουκρανία – Σχέδιο εκκένωσης του Κιέβου

Δραματικές ώρες στην Ουκρανία – Σχέδιο εκκένωσης του Κιέβου

Ο επικεφαλής ασφαλείας της δημοτικής αρχής του Κιέβου ανέφερε πως «αν δεν υπάρχει ρεύμα, δεν υπάρχει ούτε νερό, ούτε σύστημα αποχέτευσης, εξετάζουμε όλα τα πιθανά μέτρα για να προστατεύσουμε το ενεργειακό μας δίκτυο»

Σχέδιο εκκένωσης του Κιέβου για τα τρία εκατομμύρια των κατοίκων της ουκρανικής πρωτεύουσας ετοιμάζουν οι Αρχές, σε περίπτωση που η πόλη βρεθεί αντιμέτωπη με ολικό μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι δημοτικές αρχές, παράλληλα, στήνουν περίπου 1.000 κέντρα θέρμανσης σε όλη την πόλη, την ώρα οι μηχανικοί προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις βομβαρδισμένες ενεργειακές υποδομές, χωρίς, ωστόσο, να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Φωτογραφία αρχείου

Διακοπές ρεύματος

Το Σάββατο, ο εθνικός φορέας ηλεκτρικής ενέργειας ανέφερε πως είναι αναγκασμένος να συνεχίσει τις κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σε επτά περιοχές, ως μοναδική διέξοδο απέναντι στον κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης του συστήματος.

Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, o επικεφαλής ασφαλείας της δημοτικής αρχής του Κιέβου ανέφερε πως «αν δεν υπάρχει ρεύμα, δεν υπάρχει ούτε νερό, ούτε σύστημα αποχέτευσης, εξετάζουμε όλα τα πιθανά μέτρα για να προστατεύσουμε το ενεργειακό μας δίκτυο».

«Είναι σαφές πως αν οι Ρώσοι συνεχίσουν ανάλογες επιθέσεις, είναι πιθανό να χάσουμε ολόκληρο το ηλεκτροδοτικό μας σύστημα. Οι αξιωματούχοι του δήμου έχουν ενημερωθεί ότι πιθανόν θα υπάρξει σχετική προειδοποίηση 12 ώρες πριν το σημείο στο οποίο το σύστημα θα φτάσει σε κατάρρευση. Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αναγκαστικά θα αρχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες και να τους προτρέψουμε να φύγουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, προς το παρόν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. «Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα».

Σημειώνεται ότι οι στοχευμένοι ρωσικοί βομβαρδισμοί των τελευταίων εβδομάδων κατά ενεργειακών υποδομών στο Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις έχουν καταστρέψει πάνω από το 40% των κρίσιμων εγκαταστάσεων ενέργειας στην Ουκρανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ