Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες»

Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες»

Τα παιδιά δεν ήθελαν να δώσουν το όνομά τους. «Αδελφέ, αν πούμε ‘πρόεδρος’, θα έρθει η αστυνομία στο σπίτι», είπε ένα από αυτά.

«Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», λέει μια παροιμία, την οποία επιβεβαιώνουν μικροί μαθητές στην Τουρκία, που σχολιάζουν με αφοπλιστικό τρόπο, την οικονομική κρίση στη γειτονική χώρα.

Τα παιδιά, δεν κρύβουν τα λόγια τους και δεν διστάζουν να τα ψάλλουν στον Ερντογάν, για την ακρίβεια, που συνθλίβει τις οικογένειές τους. Αποφεύγουν ωστόσο να δώσουν το όνομά τους, καθώς «αν πεις πρόεδρος, το βράδυ έρχεται η αστυνομία σπίτι σου.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές ΗΠΑ: Γιατί δεν ήρθε το «κόκκινο κύμα»

«Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» – Τι συμβαίνει αν πεις «Πρόεδρος»

«Η οικονομία είναι πολύ κακή. Αγοράζουμε 1 τοστ 18 λίρες. Παίρνω 20 λίρες την ημέρα. 5 λίρες κάνει το νερό, αγοράζω και 1 τοστ και τα λεφτά μου πάνε, τελείωσαν. Είναι τόσο ακριβά τα πάντα, ακόμα και η καντίνα, στο σχολείο πουλάει 1 τοστ 18 λίρες», είπε ένα από τα παιδιά σύμφωνα με το sigmalive, που παραθέτει τους προβληματισμούς τους:

– Γιατί η οικονομία είναι σε αυτό το χάλι;

– Αδερφέ, λες «ο πρόεδρος», και το βράδυ έρχεται η αστυνομία σπίτι σου, λες ΑΚΡ…

– Ακόμα κι αν πέσει το δολάριο, η οικονομία δεν θα βελτιωθεί τελικά.

– Ποιος θα τη βελτιώσει; Ποιος;

– Η οικονομία θα βελτιωθεί με κάποιο τρόπο…

– Αδελφέ, ας μην δώσουμε όνομα. Δεν θα δώσω όνομα.

– Γιατί δεν δίνεις όνομα; Φοβόμαστε;

– Αδελφέ, αν πούμε ‘πρόεδρος’, θα έρθει η αστυνομία στο σπίτι, αν πούμε AKP… Δεν ξέρουμε πια τι να κάνουμε.

Συνελήφθη ο φούρναρης που είπε ότι το ψωμί είναι το φαγητό των ηλίθιων κοινωνιών

Στο μεταξύ, αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκίνησε εναντίον του Τζιχάν Κολιβάρ, ​​του Προέδρου της Ένωσης Παρασκευαστών Ψωμιού, με την κατηγορία του «δημόσιου εξευτελισμού του τουρκικού έθνους». Χθες προσήχθη στο δικαστικό μέγαρο και τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία αυτή τη φορά της «προσβολής του Τούρκου προέδρου», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Είχε προκληθεί σάλος την Τρίτη στην Τουρκία από τη δήλωσή του, ότι το ψωμί είναι η βασική τροφή των ηλίθιων κοινωνιών.

Μιλώντας στο HaberTürk TV, ο Κολιβάρ προειδοποίησε ότι το ψωμί στην Κωνσταντινούπολη θα αυξηθεί στις 7,5 λίρες  και τα έβαλε με την κυβέρνηση.

«Εσείς θεωρείτε το ψωμί ως βασικό φαγητό, εγώ όχι. Το ψωμί είναι η βασική τροφή των ηλίθιων κοινωνιών. Μιλάω επιστημονικά. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι 210 κιλά στην Τουρκία, στη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ιαπωνία είναι 50 κιλά. Η δική μας κοινωνία μπουκώνεται με ψωμί και για αυτό το λόγο έχει τέτοιους πολιτικούς στο κεφάλι της εδώ και 20 χρόνια», είχε δηλώσει.

Ο Κερέμ Κολιβάρ, ​​ο γιος του συλληφθέντος προέδρου της Ένωσης Παρασκευαστών Ψωμιού, έκανε δήλωση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη μετά τη σύλληψη του πατέρα του, λέγοντας δηκτικά:

«Δεν χρειάζεται αυτό το κτίριο ή το δικαστικό μέγαρο. Μας τιμωρήσατε τόσο πολύ το καλοκαίρι ήδη (σ.σ. λόγω της υπέρογκης αύξησης του αλευριού). Κανείς να μην κουράζεται», είπε, προσθέτοντας ότι «γελάμε όλοι με αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κανείς δεν κλαίει, όλοι γελούν τώρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ