130 εκατ. ευρώ στους Δήμους για προμήθεια οχημάτων πολιτικής προστασίας

130 εκατ. ευρώ στους Δήμους για προμήθεια οχημάτων πολιτικής προστασίας

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε πως θα δοθούν από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ 130 εκατ. ευρώ στους Δήμους για αγορά οχημάτων Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε πως από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, οι Δήμοι θα λάβουν 130 εκατ. ευρώ για την προμήθεια των αναγκαίων οχημάτων πολιτικής προστασίας.

Ο Υπουργός επισήμανε πως μαζί με την ΚΕΔΕ, απομένει να βρεθεί ο τρόπος που θα διατεθούν στους Δήμους αυτά τα χρήματα ανάλογα με τις πραγματικές τους ανάγκες. Μάλιστα τόνισε πως ο στόλος των οχημάτων πολιτικής προστασίας χρειάζεται ενίσχυση και ανανέωση.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: «Θα δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που χειρίζονταν το Predator;»

Στην έναρξη της ομιλίας του, στο συνέδριο, ο Χρήστος Στυλιανίδης επισήμανε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες μεταξύ κράτους, περιφερειών και Δήμους, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως θεωρεί πως αυτό είναι κυρίως θέμα νομικό.

«Θέλουμε τους Δήμους βασικούς μας συνεργάτες σε όλα τα μεγάλα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, τόσο λόγω κλιματικής αλλαγής όσο και σε άλλα πεδία. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου για την συνεχή του παρουσία σε όλα αυτά τα δύσκολα γεγονότα με προτάσεις και πρακτικές λύσεις που έχε προσφέρει καθώς και την ΚΕΔΕ συνολικά για το έργο της».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ