Ρούλα Πισπιρίγκου: Επανεμφάνιση και νέα αναβολή της απολογίας της 34χρονης κατηγορουμένης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επανεμφάνιση και νέα αναβολή της απολογίας της 34χρονης κατηγορουμένης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κερδίζει χρόνο και ευελπιστεί πως το κοινό πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας για τους θανάτους της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021 θα αμφισβητηθεί στην πράξη από επιστήμονες.

Νέα αναβολή έλαβε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Με μαύρο σακάκι, ασορτί παντελόνι και ένα ριγέ ασπρόμαυρο πουκάμισο, η 34χρονη κατηγορούμενη για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της μπαίνει στο γραφείο της ανακρίτριας και παίρνει την 3η κατά σειρά αναβολή.

Λίγο αργότερα βγαίνει και μπαίνει στην κλούβα της αστυνομίας που την περίμενε, για να την μεταφέρει πίσω στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί που βρίσκεται από τις αρχές του περασμένου Απρίλη.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 21χρονη φοιτήτρια -Εξοργισμένοι με τις δηλώσεις του οδηγού οι γονείς της

Η ανακρίτρια δέχτηκε το αίτημα του Αλέξη Κούγια για εξέταση νέων μαρτύρων αλλά και την ένσταση για ακυρότητα της προδικασίας, που θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Με τον έμπειρο ποινικολόγο να μιλάει για μια πρώτη νίκη στην πολύκροτη υπόθεση και να αφήνει νέες αιχμές, στους δικηγόρους που στο παρελθόν είχαν εκπροσωπήσει την κατηγορούμενη μητέρα.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια
Έχουμε τη βεβαιότητα ότι αν η εν λόγω ένσταση είχε υποβληθεί κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, θα είχε προστατεύσει ουσιαστικά τα δικαιώματα της κατηγορουμένης, διότι δεν θα είχε ασκηθεί η σε βάρος της ποινική δίωξη, αλλά δυστυχώς δεν υποβλήθηκε από την τότε υπεράσπιση της κατηγορουμένης.

Η 34χρονη κερδίζει χρόνο και ευελπιστεί πως το κοινό πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας για τους θανάτους της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021 θα αμφισβητηθεί στην πράξη από επιστήμονες. Σε αυτό το πλαίσιο (κάρτα) ο Αλέξης Κούγιας ζητάει να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες ο Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, ο Φώτης Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και ο επίσης ιατροδικαστής Συμεών Μεσογίτης.

Ο δικηγόρος της 34χρονης ζήτησε να κληθούν για συμπληρωματική κατάθεση (κάρτα) οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας που συνέταξαν το κοινό πόρισμα, ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου και ο καρδιολόγος Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε επίσης αίτημα προκειμένου να κληθούν για κατάθεση ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή μετά τον θάνατο της Μαλένας,και η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου.

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις
Η 34χρονη βρέθηκε κατηγορούμενη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας το καλοκαίρι. Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγριας αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά δολοφονήθηκαν. Οι θάνατοι σύμφωνα με τους ιατροδικαστές προήλθαν και στις δύο περιπτώσεις από ασφυξία.

Οι ιατροδικαστές που επαναξιολόγησαν τα στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όλα τα ευρήματα ήταν συμβατά με θάνατο από ασφυξία. Με την 34χρονη να κατηγορείται πως ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα στη ζωή της κόρης της, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν.

Ο θάνατος της Ίριδας
Η μικρή Ίριδα πέθανε τον Μάρτιο του 2021 στην κούνια του σπιτιού της. Μέσα στο σπίτι, εκείνο το τελευταίο βράδυ στη σύντομη ζωή του βρέφους, βρισκόταν η μητέρα, η αδερφή της και η 8χρονη Τζωρτζίνα που τότε ήταν υγιέστατη.

Ο θάνατος του βρέφους αποδόθηκε αρχικά σε μια σπάνια καρδιολογική πάθηση, την αγενεσία φλεβόκομβου. Όμως στο τελικό πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, γίνεται ξεκάθαρα λόγος για δολοφονία.

Στο αδικοχαμένο βρέφος έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις που βγήκαν καθαρές, ενώ αντίστοιχα, οι ιστολογικές εξετάσεις ανέδειξαν εξαγγειώσεις εγκεφαλικών κυττάρων λόγω έλλειψης οξυγόνου. Ένα εύρημα που παραπέμπει σε θάνατο από ασφυξία.

Μετά τη νέα αναβολή που πήρε το πρωί, η 34χρονη αναμένεται να επιστρέψει ενώπιον της ανακρίτριας στις 21 Δεκεμβρίου, για να απολογηθεί για αυτά που της καταλογίζονται.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ