Google: Νέο σύστημα προειδοποίησης για τους σεισμούς

Google: Νέο σύστημα προειδοποίησης για τους σεισμούς

Στάλθηκε σε χρήστες Android κινητών ειδοποίηση

Ένα νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών από την Google ενεργοποιήθηκε και στη χώρα μας στη διάρκεια του πρόσφατου σεισμού στην Εύβοια. Στάλθηκε σε χρήστες Android κινητών ειδοποίηση, πριν ακόμα αρχίσει να «κουνάει» καλά, ότι γίνεται σεισμός.

Λίγα λεπτά πριν γίνει αισθητό το χτύπημα του Εγκέλαδου η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία έστελνε ηχητικές και γραπτές ειδοποιήσεις παρέχοντας μέσω της κινητής τηλεφωνίας συμβουλές ασφαλείας την ώρα του νέου σεισμού στην Εύβοια.

Το σύστημα «Σεισμός τώρα» της Google ξεκίνησε πιλοτικά στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην ιδιαίτερη σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, το καλοκαίρι του 2020 με σκοπό τα δευτερόλεπτα ταχύτερης ενημέρωσης να μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια, καθώς δίνουν τον αναγκαίο χρόνο να μπορέσει ο πολίτης να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η συσκευή κινητής τηλεφωνίας «ανιχνεύει» δόνηση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε σεισμό, τότε αποστέλλει το σήμα στον ειδικό server της Google, καθώς και με τη σχετική γεωπολιτική τοποθεσία του σήματος. Τότε ο server συνδυάζει όλα τα σήματα από πολλά διαφορετικά smartphones στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει ένα όντως συμβαίνει σεισμός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ