Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και πυροβολισμοί από Ρομά

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και πυροβολισμοί από Ρομά

Τα ΜΑΤ έκαναν επέμβαση προκειμένου να απωθήσουν περίπου 100 άτομα που είχαν ανάψει φωτιές και έστηναν οδοφράγματα

Σοβαρά επεισόδια με Ρομά είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη έξω από τον οικισμό της Αγίας Σοφίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούγονται πυροβολισμοί ενώ τα ΜΑΤ έκαναν επέμβαση προκειμένου να απωθήσουν περίπου 100 άτομα που είχαν ανάψει φωτιές και έστηναν οδοφράγματα.

Συγκεκριμένα τη στιγμή που οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτηρούν την κατάσταση, ακούγονται τρεις συνεχόμενες ριπές που αναγκάζουν τους αστυνομικούς να οπισθοχωρήσουν και να καλυφθούν.

Δείτε το βίντεο

Επέμβαση των ΜΑΤ

Η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε όταν νεαροί Ρομά επιχείρησαν να στήσουν και νέα οδοφράγματα πλησίον ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων, στην οδό Πόντου. Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με χρήση χημικών.

Τότε κάποιοι από αυτούς πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Η νέα εστία ένταση στήθηκε από δεκάδες Ρομά που ξεκίνησαν να στήνουν οδοφράγματα στην οδό Πόντου, έξω από τον οικισμό Αγία Σοφία. Έβαλαν φωτιές σε λάστιχα και ξύλα, φωνάζοντας συνθήματα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπή στην περιοχή και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ .

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., είναι πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα. Την οριστική απόφαση αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο 16χρονος Κώστας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειου, με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ