Το σύνδρομο που «κλειδώνει» την Σελίν Ντιόν

Το σύνδρομο που «κλειδώνει» την Σελίν Ντιόν

Πώς περιγράφει τη ζωή με το σπάνιο σύνδρομο Ελληνίδα Παραολυμπιονίκης.

Η Καϊλίν Κούπερ πάσχει από το σύνδρομο δύσκαμπτου ανθρώπου. Ασθένεια που μετατρέπει τους ανθρώπους σε «αγάλματα». Ο πόνος είναι αφόρητος, το κορμί της τρέμει.

«Δεν φανταζόμουν ότι κάποιος μπορεί να πονάει τόσο πολύ. Δεν μπορείς να το αντιληφθείς αν δεν είσαι μπροστά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι μύες της παραλύουν σε όλο της το σώμα. Τα χέρια και τα πόδια της γυρίζουν σαν να έχει πάθει διάστρεμμα. Παραμορφώνεται ακόμα και το πρόσωπό της. Σε σημείο που δεν την αναγνωρίζει ούτε η ίδια της η μητέρα.

«Το πρόσωπό της παραμορφώνεται. Δεν αναγνωρίζω ακόμα και το ίδιο μου το παιδί πολλές φορές».

Αφόρητος και ατελείωτος πόνος σε κάθε κρίση και μια εικόνα που είναι δυσβάσταχτη για όποιον είναι δίπλα στον ασθενή.

«Σίγουρα υπάρχουν μέρες που είμαι χάλια, κλαίω, ρωτάω γιατί, θυμώνω, είμαι μπερδεμένη» σημειώνει.

Η Καϊλίν παλεύει με τη νευρολογική ασθένεια του δύσκαμπτου ανθρώπου από τα 8 της χρόνια με την μητέρα της να περιγράφει το δράμα της οικογένειας με το κυνήγι ενός φαντάσματος.

Όσο το κορίτσι μεγαλώνει τα συμπτώματα γίνονται όλο και χειρότερα. Όσο υγιής κι αν φαίνεται, ξαφνικά μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα ούτε να μιλήσει.

Οι αφόρητοι πόνοι και το σύνδρομο δύσκαμπτου ανθρώπου

Ένα μοντέλο με ειδικές ανάγκες δείχνει στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok πως ζει με το Σύνδρομο δύσκαμπτου ανθρώπου. Επί ώρες ξαπλωμένη στο κρεβάτι της προσπαθεί να αντέξει τους αφόρητους πόνους.

Μετά από λίγο αισθάνεται ότι δεν επαρκεί ο αέρας για να αναπνεύσει. Οι πόνοι γίνονται ακόμα πιο δυνατοί. Λιποθύμησε από τους πόνους.

Σε άλλη κρίση, οι πόνοι έχουν κοκαλώσει το σώμα της Τσέλσι. Ανεβάζοντας φωτογραφίες από την παλιά της καθημερινότητα, όπως σημειώνει, πίσω από όλες τις ωραίες αναρτήσεις της, αυτή είναι η πραγματική καθημερινότητάς της.

Νομίζει ότι το στομάχι της θα τρυπήσει. Ο ώμος μου έχει εξαρθρωθεί, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βγάζει κραυγές πόνου.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στο Live News για το σπάνιο σύνδρομο

Στην Ελλάδα, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου πάσχει από το ίδιο σύνδρομο που ταλαιπωρεί και τη Celine Dion.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωσή της, όπως περιέγραψε η παραολυμπιονίκης: «Έχω καταφέρει να κοντρολάρω να μην έχω σπασμούς. Αυτό το έχω επιτύχει μέσω της θεραπευτικής πισίνας. Υπάρχουν στιγμές που σφίγγει ο λαιμός, υπάρχουν αρκετοί πόνοι, όμως έχω μάθει να ζω με αυτό».

Οι δυσκολίες, όπως αναφέρει η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, εμφανίζονται όταν καταπονεί το σώμα της. Και ζει με την πιθανότητα να προκύψει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κολύμβησης και έτσι να ακυρωθεί ολόκληρη η προσπάθεια της.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου αποκάλυψε πώς τα συμπτώματα της ασθένειας του δύσκαμπτου ανθρώπου άρχισαν όταν ήταν 14 χρόνων, καθώς την ώρα που περπάταγε έπεφτε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ