Απίστευτη κομπίνα με τραπεζικούς λογαριασμούς – Λεία πάνω από 120.000 ευρώ

Απίστευτη κομπίνα με τραπεζικούς λογαριασμούς – Λεία πάνω από 120.000 ευρώ

Έτσι τους άδειαζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μετά την υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης που εξιχνίασε η Ασφάλεια Ηρακλείου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απολογιών. Η υπόθεση φέρεται να χρήζει περαιτέρω διερεύνησης ως προς τους συνεργούς.

Σύμφωνα με στελέχη της Ασφάλειας, οι παθόντες, γύρω στα 6 ή 7 άτομα σύμφωνα με τη δικογραφία, κοιμόντουσαν με γεμάτους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και ξυπνούσαν χωρίς χρήματα.

Διαβάστε επίσης: Πούτιν: Γιατί δεν θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου στο τέλος του χρόνου

Το ποσό που φέρεται να έχουν υφαρπάξει από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στη δικογραφία, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Για αυτό και είναι κακουργηματικές οι διώξεις.

Τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί για την υπόθεση είναι, σύμφωνα με το Cretalive, 14-15. Οι βασικοί κατηγορούμενοι διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Εμπλέκονται παράλληλα και πρόσωπα από την Κρήτη, τόσο Έλληνες όσο και αλλοδαποί.

Προφυλακιστέος ο 48χρονος
Από τους πέντε που απολογήθηκαν τη Δευτέρα, ένας προφυλακίστηκε και οι άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα. Σε μία περίπτωση από τους «5», ωστόσο, επιβλήθηκε και υψηλή χρηματική εγγυοδοσία 15.000 ευρώ και σε έτερο εγγύηση 5.000 ευρώ.

Μάλιστα, η υπόθεση έχει και συνέχεια, καθώς συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, από το Ηράκλειο, που θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Ανακριτή.

Αναφορικά με τον 48χρονο προφυλακιστέο, φέρεται να ανέφερε ενώπιον της Ανακρίτριας ότι δεν έχει τελειώσει ούτε το Δημοτικό, ότι επί δύο μήνες ήταν άστεγος στην Ομόνοια και ότι τον προσέγγισε ένας λογιστής με αντάλλαγμα 150 ευρώ το μήνα, ώστε να φαίνεται σε λογαριασμούς αλλά και ως διαχειριστής σε 49 εταιρείες.

«Κλειδί» οι κάρτες sim
Το «κλειδί» για τις απάτες φέρεται να ήταν οι κάρτες sim, καθώς και η χρήση πλαστών έγγραφων. Κάποια πρόσωπα τα οποία στρατολογούσε το κύκλωμα, πήγαιναν και ζητούσαν αλλαγή των καρτών sim, εν άγνοια των πραγματικών κατόχων, και έτσι αποκτούσαν πρόσβαση και σε ηλεκτρονικά δεδομένα τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των απολογιών με πέντε κατηγορούμενους οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα και μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο. Το Σάββατο είχαμε την απολογία μιας γυναίκας που αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες απολογίες.

Πώς είχε στηθεί η απάτη
Τουλάχιστον από τις 24 Μαρτίου του 2021 και έπειτα, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση. Αποτελούνταν από τρεις τουλάχιστον δράστες με καταμερισμό ρόλων. Ήθελαν να διαπράξουν απάτες με υπολογιστή, πλαστογραφίες και λοιπά αδικήματα, με σκοπό το μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο συνολικά υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Αποκτώντας πρόσβαση στο e-banking τραπεζικών λογαριασμών ιδιωτών, πραγματοποίησαν μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς με δικαιούχους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Προκειμένου να υπερκεράσουν την ασφαλιστική δικλείδα των τραπεζικών συναλλαγών μέσω e-banking, σύμφωνα με την οποία για την ολοκλήρωση των τραπεζικών συναλλαγών αποστέλλεται κωδικός μιας χρήσης επιβεβαίωσης συναλλαγής στην τηλεφωνική σύνδεση του εκάστοτε δικαιούχου τραπεζικού λογαριασμού, οι δράστες προέβησαν σε πλαστογράφηση υπεύθυνων δηλώσεων, στις οποίες φέρονται οι δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών να εξουσιοδοτούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να προβούν στην αλλαγή των καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας (sim) των τηλεφωνικών συνδέσεων.

Μέλη της οργάνωσης μετέβαιναν σε καταστήματα εταιρειών εξυπηρέτησης κινητής τηλεφωνίας, τόσο στο Ηράκλειο Κρήτης όσο και στην Αθήνα, και κάνοντας χρήση των πλαστών υπεύθυνων δηλώσεων, αιτούνταν αντικατάσταση της κάρτας κινητής τηλεφωνίας του κατά περίπτωση παθόντα-δικαιούχου τραπεζικού λογαριασμού, και λάμβαναν τη νέα κάρτα sim.

Τα μέλη είτε απέστελλαν σε ψηφιακή μορφή με ηλεκτρονική αλληλογραφία, είτε προσκόμιζαν στο κατάστημα έντυπες τις προφανώς πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις των παθόντων. Οι επίμαχες υπεύθυνες δηλώσεις φέρεται να έχουν βεβαίωση γνήσιου υπογραφής των παθόντων από καταστήματα εξυπηρέτησης πελατών (ΚΕΠ) του δήμου Μοσχάτου Αττικής και του δήμου Αθηναίων.

Στην περίπτωση ενός 55χρονου στον Πειραιά, οι κατηγορούμενοι φέρονται να απέσπασαν το ποσό των 25.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση κατηγορούνται ότι υφάρπαξαν 46.500 ευρώ από τον λογαριασμό 36χρονου από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, στη δικογραφία αναφέρεται ότι πήραν το ποσό 10.000 ευρω από 33χρονο στην περιοχή της Φιλαδέλφειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ