Θεσσαλονίκη: Το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζει για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού

Θεσσαλονίκη: Το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζει για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού

Απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά.

Ο 16χρονος έχασε σήμερα το πρωί τη μάχη για τη ζωή ύστερα από νοσηλεία οκτώ ημερών στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: 51.824 κρούσματα – 130 θάνατοι και 88 διασωληνωμένοι

Διαφωνία για την προφυλάκιση του αστυνομικού
Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο, η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο θάνατος του 16χρονου
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, Τρίτη, ο 16χρονος Ρομά, άφησε την τελευταία του πνοή. Την απώλειά του έκανε γνωστή η διοίκηση του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, στο οποίο νοσηλευόταν ο 16χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος έφερε τραύμα στο κεφάλι.

Η κατάστασή του παρέμενε όλες αυτές τις μέρες κρίσιμη. Δεν εμφάνιζε κάποια βελτίωση και σήμερα το πρωί, τελικά, ο 16χρονος Ρομά κατέληξε.

Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι αρχές φοβούνται εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, μετά και την ανακοίνωση του θανάτου του 16χρονου.

Αποφασίστηκε να τεθούν σε επιφυλακή όλες οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα. Απόφαση που διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή και της πολιτικής ηγεσίας.

Καλούνται όλοι οι αστυνομικοί να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για «έκτακτους σόβαρους και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους» σε περίπτωση που κληθούν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Στο πλαίσιο αυτό ανακαλούνται όλες οι άδειες, ενώ από τα κέντρα Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε ήδη στις μονάδες «πρώτης γραμμής» (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, κ.λπ.), να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και μετά τη βάρδιά τους, μέχρι νεοτέρας.

Τις ημέρες που ακολούθησαν του περιστατικού με τον πυροβολισμό, η δυτική Αττική -και όχι μόνο- είχε για αρκετές ημέρες μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη. Ομάδες Ρομά διαμαρτύρονταν για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς έχουν προγραμματίσει πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτηρούνται συνεχώς καταυλισμοί Ρομά. Έχουν προγραμματισεί μέτρα και για την περίπτωση άλλων κινητοποιήσεων στις πόλεις. Η εντολή είναι να έχουν έντονη, αλλά όχι προκλητική παρουσία και να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίστηκε ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό για τις επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και κυρίως για την ανεύρεση όπλων και ναρκωτικών.

Γίνεται έκκληση επίσης έκκληση σε όλους να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αναφορικά με την υπόθεση του 16χρονου και του αστυνομικού που τον πυροβόλησε και ζητούν να μη γίνει εκμετάλλευση του τραγικού γεγονότος, για την αποφυγή επισοδίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ