Ρωσία: Αποκαλυπτική έρευνα – Πώς η Μόσχα παρακάμπτει τις κυρώσεις – Ο ρόλος τουρκικής εταιρείας

Ρωσία: Αποκαλυπτική έρευνα – Πώς η Μόσχα παρακάμπτει τις κυρώσεις – Ο ρόλος τουρκικής εταιρείας

Η Ρωσία συνεχίζει να εφοδιάζεται με δυτικά μικροτσίπ παρά τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί

Η Ρωσία συνεχίζει να εισάγει δυτικά μικροτσίπ που είναι απαραίτητα για τα οπλικά της συστήματα, μέσω Τουρκίας, αλλά και μέσω του Χονγκ Κονγκ και της Εσθονίας, παρακάμπτοντας τις κυρώσεις, αποκαλύπτουν το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και το βρετανικό Ινστιτούτο RUSI (Royal United Services Institute).

Στην από κοινού έρευνα τους, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη, οι δημοσιογράφοι και οι εμπειρογνώμονες περιγράφουν αναλυτικά τη διεθνή αλυσίδα των προμηθειών, μέσω της οποίας η Ρωσία συνεχίζει να αγοράζει δυτικά εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλα ηλεκτρονικά είδη.

Στην έρευνα τους αποκαλύπτουν σειρά ελάχιστα γνωστών εισαγωγέων, μέσω των οποίων παρτίδες ημιαγωγών και άλλης τεχνολογίας φθάνουν στην Ρωσία μέσω Τουρκίας, Χονγκ –Κονγκ, Εσθονίας και άλλων εμπορικών κόμβων.

Ο ρόλος της Azu International

Μια από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό είναι και η Azu International η οποία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022, με συνιδρυτή τον Τούρκο επιχειρηματία Γκοκτούρκ Αγκβάζ, όταν οι δυτικές χώρες είχαν ήδη επιβάλλει σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας και άρχισε μετά από μία εβδομάδα να προμηθεύει τη Μόσχα με ηλεκτρονικά είδη.

Μέσα σε διάστημα επτά μηνών η εν λόγω εταιρεία εξήγαγε στην Ρωσία ηλεκτρονικά ανταλλακτικά αξίας τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ των οποίων και μικροτσίπ αμερικανικών εταιρειών, σύμφωνα με παραστατικά ρωσικού τελωνείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ