Σήμερα η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη

Σήμερα η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα για να δώσει συμπληρωματική απολογία

Σήμερα Δευτέρα (19/12) αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την προφυλάκιση ή μη του του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη.

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα για να δώσει συμπληρωματική απολογία με τα νέα δεδομένα και στη συνέχεια ο ανακριτής θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη.  Η μετατροπή αυτή γίνεται καθώς ύστερα από τον θάνατο του 16χρονου η κατηγορία θα αλλάξει από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Την ίδια ώρα, η κοινότητα των Ρομά ζητά δικαιοσύνη και την προφυλάκιση του κατηγορούμενου αστυνομικού και όλοι οι εμπλεκόμενοι τονίζουν ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν περαιτέρω εντάσεις.

Το χρονικό

Οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρισκόταν στο πρατήριο καυσίμων ξεκίνησαν να καταδιώκουν τον Κώστα Φραγκούλη στη Δυτική Θεσσαλονίκη, προς τον οικισμό Αγία Σοφία όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο 16χρονος. Η καταδίωξη αυτή τελείωσε με μία σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Φραγκούλη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ώρες μετά το περιστατικά, ενώ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν όπλο, δεν μιλούσε για τραυματισμό του Κώστα Φραγκούλη από πυροβολισμό. Όσο οι μέρες περνούν περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως, όπως ότι στην επικοινωνία των αστυνομικών με το κέντρο, αυτοί αναφέρουν τους πυροβολισμούς 30 λεπτά μετά το συμβάν.

Ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε συλλαμβάνεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και τίθεται σε διαθεσιμότητα. Η κατηγορία αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο από τη στιγμή που ο 16χρονος έχασε τη ζωή του.

Στην απολογία του, ο αστυνομικός αρνήθηκε ότι στόχευσε τον Κώστα Φραγκούλη και ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές, μία φορά στον αέρα και μία προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Αλλά απέτυχε στο σημάδι, καθώς όπως είπε πως η μεγάλη απόσταση και το ανώμαλο οδόστρωμα έβγαλαν τη σφαίρα από την πορεία της.

Μάλιστα, σε ένα σημείο της απολογίας του ο 34χρονος αστυνομικός σημείωσε πως αποδεικνύεται πως δεν ήθελε να σκοτώσει τον Φραγκούλη γιατί είχε ακόμα 10 σφαίρες στο όπλο του που δεν χρησιμοποίησε. «Αλλιώς θα είχα αδειάσει τον γεμιστήρα», αναφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ