Σουηδία: «Μαύρο» ρεκόρ με 60 νεκρούς από σφαίρες το 2022

Σουηδία: «Μαύρο» ρεκόρ με 60 νεκρούς από σφαίρες το 2022

Η Σουηδία, μέχρι πριν από 20 χρόνια, είχε από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας παγκοσμίως, όμως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην και καταγράφει πολύ αυξημένους δείκτες.

Εξήντα άνθρωποι έχασαν φέτος τη ζωή τους από σφαίρες στη Σουηδία, αριθμός ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία της σκανδιναβικής χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Τα επεισόδια με πυροβολισμούς έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μάστιγα για την Σουηδία, καθώς εγκληματικές συμμορίες έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Στοκχόλμης.

Νέο αιματηρό ρεκόρ κάθε χρόνο

«Τα θύματα ένοπλης βίας έχουν αυξηθεί και δυστυχώς ο αριθμός τους έχει σημειώσει νέο αιματηρό ρεκόρ φέτος», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σουηδίας, Γκούναρ Στρόμερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σουηδία αριθμεί φέτος 60 νεκρούς από σφαίρες, σε σύγκριση με τέσσερις στη Νορβηγία, τέσσερις στη Δανία και δύο στη Φινλανδία. Το φαινόμενο αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου» της βίας και του οργανωμένου εγκλήματος, που έχουν τις ρίζες τους βαθιά σε στρώματα της κοινωνίας μας, είπε ο Στρόμερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ