Νέα Σμύρνη: Νέα στοιχεία εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. – Ο ρόλος του συνεργού που αναζητείται

Νέα Σμύρνη: Νέα στοιχεία εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. – Ο ρόλος του συνεργού που αναζητείται

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας των δύο αλλοδαπών σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης πιστεύουν ότι υπήρχε συνεργός, που μπορεί να βρισκόταν και στο ίδιο σημείο με τον εκτελεστή.

Δύο δεδομένα από την ένοπλη επίθεση σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης το βράδυ της Κυριακής έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση, η οποία μοιάζει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών της αλβανικής μαφίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο «πιστολέρο» που σκότωσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τους δύο αλλοδαπούς που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών και προστασίας δεν έδρασε μόνος του.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Όλη η αλήθεια για την κόρη της – Θα την πάρει μαζί της στη φυλακή;

Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είχε εμπειρία στα όπλα και θεωρούν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που εκτελούσε δολοφονικό σχέδιο.

Το γεγονός ότι δεν δίστασε να μπει σε ένα μαγαζί γεμάτο κόσμο, να περάσει ανάμεσα σε περαστικούς και να πυροβολήσει εφτά φορές από απόσταση αναπνοής το στόχο του, δείχνει «επαγγελματία».

Στο σημείο της επίθεσης ο συνεργός;

Για το λόγο αυτό, προσπαθούν από τα βίντεο τόσο από την καφετέρια που βρίσκεται πάνω στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, όσο και από καταστήματα που βρίσκονται στη διαδρομή διαφυγής που ακολούθησε ο δράστης να εντοπίσουν τον συνεργό του.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συνεργός να έδωσε το σήμα στον ένοπλο για την επίθεση εναντίον των δύο αλλοδαπών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι πιθανό ο συνεργός να ήταν και στο σημείο της επίθεσης την ώρα που αυτή γινόταν και να έφυγε μαζί με το φοβισμένο πλήθος για να μην τραβήξει υποψίες.

Σύμφωνα με την ίδια, ο συνεργός του εκτελεστή φαίνεται να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, ο συνεργός, ήταν αυτός ο οποίος, στην ουσία έδωσε το σήμα για την εκτέλεση. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας ύποπτος ο οποίος έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι, ενδεχομένως, να πρόκειται πραγματικά για τον άνθρωπο ο οποίος ήταν συνεργός του εκτελεστή.

Ο τρόπος διαφυγής

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που εργάζονται για την εξιχνίαση της υπόθεσης μελετούν με κάθε λεπτομέρεια τα βίντεο από τα καταστήματα που πέρασε ο δράστης κατά την απομάκρυνσή του από το σημείο της επίθεσης.

Όπως έχουν διαπιστώσει, ο δράστης έφυγε πεζός προς την πλατεία, καταφέρνοντας να περάσει στην άλλη πλευρά εκμεταλλευόμενος τον πανικό που επικράτησε μετά τους πυροβολισμούς και να βρεθεί στην πολυσύχναστη οδό Ομήρου που είναι ο πρώτος παράλληλος δρόμος της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης. 

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι εκεί τον περίμενε κάποιος συνεργός του με όχημα διαφυγής, προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.

Πλέον, το υλικό έχει αποσταλεί στα εργαστήρια της ΓΑΔΑ για επεξεργασία, προκειμένου να φανούν περισσότερα στοιχεία για τη διαφυγή του δράστη και του ή των συνεργών του, αν και οι αστυνομικοί εικάζουν ότι χρησιμοποίησαν κάποιο κλεμμένο όχημα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Στο «φως» της δημοσιότητας βρίσκονται τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους των δύο ανδρών, που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στην καφετέρια στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Κυριακής.

Ο 41χρονος, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο στόχος αυτής της επίθεσης, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και πέθανε ως αποτέλεσμα τραυμάτων από πυροβολισμό, σύμφωνα με αλβανικά μέσα.

Ο 44χρονος, που από ότι αποδεικνύεται μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ήταν παράπλευρη απώλεια, φαίνεται να βρήκε τραγικό θάνατο εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών ενώ κάποια αλβανικά μέσα κάνουν λόγο για «ανακοπή καρδιάς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ