Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι σκοπούς έχει και τι συμβολίζει η επίσκεψη Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι σκοπούς έχει και τι συμβολίζει η επίσκεψη Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον

Τριακόσιες ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή, ο ουκρανός πρόεδρος περνά για πρώτη φορά τα σύνορα της χώρας του για να συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του

«Όπλα, όπλα και ακόμη περισσότερα όπλα». Αυτό θα είναι το αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον αμερικανό ομόλογό του, στο πρώτο του ταξίδι εκτός της εμπόλεμης χώρας του έπειτα από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Μιχαΐλο Ποντολιάκ, πολιτικό του σύμβουλο, που μίλησε σχετικά με την επίσκεψη-έκπληξη στην Ουάσιγκτον στο πρακτορείο Reuters.

Η επικείμενη συνάντηση του Ζελένσκι με τον Τζο Μπάιντεν, που είναι προγραμματισμένη για απόψε, 21 Δεκεμβρίου, στις 21:30 ώρα Ελλάδας, διέρρευσε σήμερα, έχοντας κρατηθεί έως τώρα μυστική για λόγους ασφαλείας του ουκρανού ηγέτη. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ευρωπαϊκό Politico, της οριστικοποίησής της είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, με διαρκείς επικοινωνίες μεταξύ των δυο επιτελείων και εκνευρισμό των Ουκρανών για τους «δισταγμούς» των ΗΠΑ να αποστείλουν περισσότερα προηγμένα οπλικά συστήματα.

Σε δηλώσεις του, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι στόχος της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση της «ανθεκτικότητας και των αμυντικών δυνατοτήτων» της Ουκρανίας, εν μέσω του συνεχιζόμενου μπαράζ επιθέσεων του ρωσικού στρατού σε νευραλγικές υποδομές της χώρας, που έχουν ως αποτέλεσμα αλλεπάλληλα μπλακ άουτ και διακοπές νερού, στην καρδιά του ουκρανικού χειμώνα.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ποντολιάκ συμπλήρωσε μιλώντας στο Reuters ότι το ταξίδι του ουκρανού προέδρου «βάζει επιτέλους ένα τέλος στις απόπειρες της ρωσικής πλευράς να αποδείξει την υποτιθέμενη επιδείνωση των διμερών μας σχέσεων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ