Γερμανικό δίκτυο RND: Ο Ερντογάν «κίνδυνος» για το ΝΑΤΟ – «Μπορεί να επιτεθεί στην Ελλάδα»

Γερμανικό δίκτυο RND: Ο Ερντογάν «κίνδυνος» για το ΝΑΤΟ – «Μπορεί να επιτεθεί στην Ελλάδα»

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αποτελεί μόνο απειλή για την Ελλάδα, αλλά γίνεται επίσης ένας ολοένα και μεγαλύτερος κίνδυνος για το ΝΑΤΟ, σημειώνει το γερμανικό δίκτυο, διερωτώμενο εάν πρέπει πράγματι το Βερολίνο να παραδώσει υποβρύχια στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί απροκάλυπτα την Ελλάδα, μιλώντας ακόμη και για εκτόξευση πυραύλων στην Αθήνα. Για το σκοπό αυτό, η Τουρκία υπονομεύει συστηματικά τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ ο Ερντογάν γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για το ΝΑΤΟ.

Αυτά σημειώνει, σε άρθρο του, το γερμανικό δίκτυο RND, αναλύοντας την προκλητική πολιτική του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα και όχι μόνον.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «δεν περνάει μέρα χωρίς νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, εταίρου της στο ΝΑΤΟ. Ο αυταρχικός αρχηγός του κράτους, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν διεκδικεί μόνο ορυκτούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Παίζει επίσης δημοσίως με την ιδέα να εκτοξεύσει πυραύλους στην ελληνική πρωτεύουσα Αθήνα!».

Ίσως πρόκειται απλώς για σαμποτάζ στην προεκλογική εκστρατεία για τις τουρκικές προεδρικές εκλογές – ένα παιχνίδι με το οποίο ο Ερντογάν θέλει να αποσπάσει την προσοχή των συμπατριωτών του από την οικονομική δυσπραγία. Ίσως όμως ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους να είναι πράγματι έτοιμος να πάει σε πόλεμο με την Ελλάδα, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, αναφέρεται στο γερμανικό άρθρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ