Nord Stream: «Ίσως η Ρωσία δεν κρύβεται πίσω από τις εκρήξεις» – Τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας

Nord Stream: «Ίσως η Ρωσία δεν κρύβεται πίσω από τις εκρήξεις» – Τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας

Από την έρευνα που διεξάγεται για τις εκρήξεις στους Nord Stream δεν έχει προκύψει κάποια απόδειξη που να ενοχοποιεί τη Ρωσία

Οι εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στα τέλη Σεπτεμβρίου αποδόθηκαν με μεγάλη ευκολία από ηγέτες της Δύσης σε δολιοφθορά της Ρωσίας. Η Μόσχα, ανέφεραν, είχε σκοπό να εκβιάσει την Ευρώπη ενόψει του χειμώνα, ώστε να αποσύρει τη στήριξή της στην Ουκρανία. Η Ρωσία από τη μεριά της αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία και πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας ευθέως του Αγγλοσάξωνες, που σύμφωνα με τη Μόσχα ήταν οι μόνοι που θα είχαν συμφέρον από μία τέτοια ενέργεια.

Η έρευνα που διεξάγεται εδώ και μήνες δεν αμφισβητεί ότι πρόκειται για σαμποτάζ και κατά πάσα πιθανότητα με την εμπλοκή κρατικού παράγοντα, ωστόσο δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο ότι πίσω από τη δολιοφθορά βρίσκεται η Ρωσία. Σύμφωνα με την Τhe Washingtonpost, που επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους και μέλη των μυστικών υπηρεσιών από εννέα χώρες, «δεν υπάρχει καμία απόδειξη σε αυτό το σημείο ότι η Ρωσία ήταν πίσω από το σαμποτάζ».

Καμία ένδειξη από τις ΗΠΑ

Ορισμένοι από αυτούς, έφτασαν στο σημείο να πουν ότι δεν πιστεύουν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Άλλοι που εξακολουθούν να θεωρούν τη Ρωσία ως κύριο ύποπτο δήλωσαν ότι η απόδοση της ευθύνης -σε οποιαδήποτε χώρα- μπορεί να είναι αδύνατη.

Και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν επικοινωνίες Ρώσων αξιωματούχων και στρατιωτικών δυνάμεων, δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να «δείχνει» τη Ρωσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ