Ρουμανία: Βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία με Έλληνες – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας πίσω από το δυστύχημα

Ρουμανία: Βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία με Έλληνες – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας πίσω από το δυστύχημα

Επέστρεψαν στη χώρα οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν μέσα στο πούλμαν

Σε τραγωδία μετατράπηκε η εκδρομή για τα Χριστούγεννα στο Βουκουρέστι για 47 Έλληνες. Όπως έχει γίνει γνωστό, ένας 53χρονος από τη Λάρισα έχασε τη ζωή του στο φρικτό τροχαίο δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο.

Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, στο ίδιο λεωφορείο επέβαινε και η σύζυγός του η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε διασωληνωθεί, ωστόσο ευτυχώς τις τελευταίες ώρες τα νέα είναι καλά για την εν λόγω γυναίκα, η οποία διέφυγε τον κίνδυνο και αποσωληνώθηκε.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, 16 άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο και κανείς δεν βρίσκεται πλέον σε καταστολή. Σε ξενοδοχείο της Ρουμανίας παραμένουν ακόμα 12 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, 9 άτομα τα οποία επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο έχουν ήδη αναχωρήσει αεροπορικώς για την Ελλάδα ενώ αργότερα εντός της ημέρας θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Ελλάδα και άλλα 9 άτομα.

Συνολικά μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας αναμένεται να έχουν επαναπατρισθεί 18 άτομα.

Νέο βίντεο που κόβει την ανάσα

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλούν τα βίντεο και τα ντοκουμέντα που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας από την τραγωδία.

Στο νέο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ, στο οποίο βλέπουμε από το εσωτερικό του λεωφορείου τις πρώτες στιγμές μετά το τροχαίο.

Στο βίντεο φαίνονται άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να απεγκλωβιστούν, καθώς και να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

«Ο αδελφός μου έφυγε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, μόνο το υπουργείο Εξωτερικών πήρε την κόρη του αδελφού μου που είναι ένα παιδί 23 ετών. Ο ανιψιός μου είναι 21 ετών. Μίλησαν και μας είπαν χθες ότι ο αδελφός μου είναι νεκρός. Με την γυναίκα του αδελφού μου μίλησα χθες, κάποια στιγμή γύρω στις 19:30, δεν ήξερε πού βρίσκεται ο άνδρας της, δεν είχε καμία ενημέρωση. Εννοείται εφόσον ήταν νεκρός δεν θα της το έλεγαν» ανέφερε η αδελφή του άτυχου 53χρονου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Εμείς ζούμε ένα δράμα» τόνισε η γυναίκα σημειώνοντας πως τα παιδιά του θύματος και η μητέρα της είναι σε τραγική κατάσταση και χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη.

Όπως είπε η κα Βάσω Χλόψιου, ο αδελφός της, Νίκος, έκανε έκπληξη το ταξίδι στο Βουκουρέστι στη σύζυγό του για τα Χριστούγεννα.

«Θέλω να στείλουν ψυχολόγους στα παιδιά του αδερφού μου που έχασαν τον πατέρα τους και στη μητέρα μου, που έστειλε το παιδί της να πάει ταξίδι κάνοντας έκπληξη στη γυναίκα του, και τώρα βρίσκεται νεκρός… Γιατί;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου. Θέλουμε να μάθουμε πώς θα έρθει εδώ και θέλουμε όσο πιο γρήγορα να έρθει η σορός του αδελφού μου» συμπλήρωσε συντετριμμένη.

Έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Όλα αυτά, τη στιγμή που οι αρχές στη Ρουμανία αναζητούν τα αίτια του δυστυχήματος με το ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός να ακολούθησε λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν περνούν λεωφορεία, με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει πάνω στον περιοριστή ύψους που ήταν τοποθετημένος στον δρόμο στο κέντρο του Βουκουρεστίου περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι.

Το σιδερένιο φράγμα ύψους συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου με αποτέλεσμα ορισμένοι επιβάτες να εγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Το τουριστικό λεωφορείο ξεκίνησε προχθές το απόγευμα από το Βόλο, και στη συνέχεια πήγε στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει επιβάτες.

Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ