Δυστύχημα στη Ρουμανία: Σοβαρές καταγγελίες για το θανατηφόρο τροχαίο με τους Έλληνες – «Οι Αρχές είπαν ψέματα»

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Σοβαρές καταγγελίες για το θανατηφόρο τροχαίο με τους Έλληνες – «Οι Αρχές είπαν ψέματα»

Νέα διάσταση στο θανατηφόρο τροχαίο

Νέα τροπή στο δυστύχημα με το πούλμαν, το οποίο μετέφερε έλληνες τουρίστες στη Ρουμανία, δίνει ο πρόεδρος του κόμματος USR, Καταλίν Ντρούλα.

Στο βίντεο ντοκουμέντο, που μετέδωσε τηλεοπτικό μέσο της Ρουμανίας, επιβεβαιώνεται ότι ο οδηγός αλλάζει λωρίδα την τελευταία στιγμή και κινείται προς τον δρόμο που δεν επιτρέπονται ψηλά οχήματα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην προειδοποιητική πινακίδα και να οδηγηθούμε στην τραγωδία στην οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Όπως λένε ειδικοί, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε, κάνει τις Αρχές να διερευνούν το ρόλο που έπαιξε το σύστημα πλοήγησης στο δυστύχημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά, ενώ αναφέρουν ότι φέρεται να πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Βίντεο ντοκουμέντο

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το onlarissa.gr και το οποίο καταγράφεται από κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που κινείτο ακριβώς πίσω από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, ο οδηγός φαίνεται να αλλάζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην κολώνα, που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο Λαρισαίο.

Ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, στο παραπάνω απόσπασμα, υποστηρίζει πως ο οδηγός δεν λαμβάνει υπόψη τη σήμανση και πορεύεται προς τη διάβαση -κάτι που, ενδεχομένως, εξγηγεί το γεγονός ότι μπερδεύτηκε, όπως είπε ο ίδιος, από τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι, όπως είπαν ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες στον ΣΚΑΙ, πιθανότατα το δυστύχημα οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι οι εργασίες ανακατασκευής του τούνελ ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά η άσφαλτος στρώθηκε αμέσως μετά, με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά το ύψος για τα διερχόμενα οχήματα και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν οι -μοιραίοι- προειδοποιητικοί πυλώνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ