Bloomberg: Διαψεύδει το ενδιαφέρον για εξαγορά της Washington Post

Bloomberg: Διαψεύδει το ενδιαφέρον για εξαγορά της Washington Post

Ο εκπρόσωπος της Bloomberg προχώρησε σε πλήρη διάψευση του ενδιαφέροντος για εξαγορά της Washington Post και του Dow Jones.

Μετά το σάλο που προκάλεσε η ενδεχόμενη εξαγορά του Dow Jones και της Washington Post από την Bloomberg , η εταιρεία προέβη σε διάψευση. Η μετοχή της News Corp. κινήθηκε ανοδικά την Παρασκευή, μετά από δημοσίευμα του Axios το οποίο ανέφερε πως ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ενδιαφέρεται να αποκτήσει τη θυγατρική της, Dow Jones.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο 2,8% στα 18,31 δολάρια στο κλείσιμο της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη. Το Axios, επικαλούμενο άγνωστο πρόσωπο που γνωρίζει τις σκέψεις του Μπλούμπεργκ, δήλωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν έχει προσεγγίσει τον κύριο ιδιοκτήτη της News Corp., Ρούπερτ Μέρντοχ ούτε έχει προσλάβει συμβούλους για να αξιολογήσει μια τέτοια κίνηση. Το Axios ανέφερε επίσης ότι ο Μπλούμπεργκ πιθανώς ενδιαφερόταν και για την αγορά της Washington Post.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Μια αγγελία του Reuters έφερε την «έκρηξη» του Ερντογάν

Το Tweet – διάψευση του εκπροσώπου της εταιρείας

Ο Ty Trippet, εκπρόσωπος της Bloomberg LP, δήλωσε σε tweet σήμερα ότι η εταιρεία δεν έχει συζητήσει κάποια πιθανή εξαγορά με κανέναν από τους δύο οργανισμούς και δεν ενδιαφέρεται να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Η Dow Jones παρέχει οικονομικές πληροφορίες και ειδήσεις και είναι η ιδιοκτήτρια της Wall Street Journal, μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στις ΗΠΑ. Αποτελεί ανταγωνιστή του Bloomberg News, το οποίο αποτελεί μέρος της Bloomberg LP, όπου ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ο μεγαλομέτοχος.

Η News Corp. διερευνά το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την άλλη εταιρεία μέσων ενημέρωσης του Μέρντοχ, την Fox Corp. Αρκετοί επενδυτές της News Corp. αντιδρούν σε αυτή την ιδέα, σημειώνει το Bloomberg.

Η διάψευση

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ