Πετρέλαιο: Καταγράφει απώλειες στις διεθνείς αγορές

Πετρέλαιο: Καταγράφει απώλειες στις διεθνείς αγορές

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα δημιουργεί ανησυχία για τη ζήτηση

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, αντιστάθμισαν τις προσδοκίες ότι η χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία θα οδηγήσει σε οικονομική ανάκαμψη και αύξηση της ζήτησης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 75 σεντς ή 0,9% στα 83,58 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό WTI υποχώρησε 62 σεντς ή 0,8% στα 78,91 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης: Φινλανδία: Ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους να ζεσταθούν με τον «βαθύ» χειμώνα να καταφτάνει

Και οι δύο δείκτες  υποχώρησαν κατά περισσότερο από 1 δολάριο ανά βαρέλι ενδοσυνεδριακά, αφού αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων την Τρίτη, λόγω των προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης καυσίμων.

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα

Η Κίνα δήλωσε ότι θα σταματήσει να απαιτεί από τους εισερχόμενους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα από τις 8 Ιανουαρίου, ένα σημαντικό βήμα προς τη χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών στα σύνορά της.

Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Κίνας δήλωσε ότι θα αποκαταστήσει πλήρως τις προ της πανδημίας διαδικασίες πτήσεων μέχρι το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2023.

Τα κινεζικά νοσοκομεία όμως βρίσκονται υπό έντονη πίεση λόγω της αύξησης των λοιμώξεων, καθώς η χώρα προχωρά στην αντιμετώπιση του ιού ως ενδημικού.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα σταματήσει για πέντε μήνες τη διάθεση αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε κάθε χώρα που τηρεί το ανώτατο όριο που εισήχθη στο ρωσικό πετρέλαιο νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι τιμές υποστηρίχθηκαν από την είδηση ότι η Ρωσία σκοπεύει να απαγορεύσει τις πωλήσεις πετρελαίου από την 1η Φεβρουαρίου σε χώρες που τηρούν το ανώτατο όριο τιμών της G7 που επιβλήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει η απαγόρευση ήταν ασαφείς και ως εκ τούτου έδωσαν μόνο μια μέτρια στήριξη στις τιμές.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων θεωρούνται επίσης μειωμένα, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters την Τρίτη.

Πηγή: ΟΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ