Βρυξέλλες η Μέκκα του lobying – Χάρτης με τα κέντρα εξουσίας

Βρυξέλλες η Μέκκα του lobying – Χάρτης με τα κέντρα εξουσίας

Οι Βρυξέλλες δεν λέγονται η καρδιά της Ευρώπης μόνο επειδή στεγάζουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και για τα deals που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

Οι Βρυξέλλες, η καρδιά της Ευρώπης, η Μέκκα τόσων συμφωνιών που ξεκίνησαν από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και έφτασαν να ψηφίζονται από τα ευρωπαϊκά όργανα. Παρά τα κλισέ για τους κρυφούς διαδρόμους της εξουσίας, όλα ξεκινούν από ένα απλό καλό δείπνο, καλά όχι και τόσο απλό, στην πασίγνωστη πόλη του Βελγίου.

Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να περιπλανηθεί στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να αναζητήσει κορυφαίους ηγέτες της ΕΕ ή να συνομιλήσει με τους βοηθούς τους στο μπαρ Place Lux και στην Place de Londres. Όμως οι συμφωνίες για πράγματα που αξίζουν γίνονται μεταξύ των ισχυρών παικτών, των απρόσωπων γραφειοκρατών και των ισχυρών διπλωματών και για τον λόγο αυτό απαιτείται το κατάλληλο περιβάλλον.

Το Politico έψαξε και βρήκε τα αληθινά κέντρα εξουσίας τα οποία κρύβονται σε κοινή θέα

Exki Schuman

Ένα από τα αστεία που κυκλοφορούν μεταξύ των διπλωματών της ΕΕ είναι ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να στείλει κανείς μήνυμα σε Ρώσους ή Κινέζους είναι να καθίσει και να μιλήσει στο εστιατόριο Exki. Μάλιστα, λένε ότι οι τοίχοι εκεί «έχουν αυτιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ