Λευκορωσία: Είναι «απίθανο» ο ουκρανικός πύραυλος να εισήλθε κατά λάθος στον εναέριο χώρο

Λευκορωσία: Είναι «απίθανο» ο ουκρανικός πύραυλος να εισήλθε κατά λάθος στον εναέριο χώρο

Η Λευκορωσία δεν πιστεύει ότι ο αντιαεροπορικός πύραυλος εισήλθε κατά λάθος στον εναέριο χώρο, αλλά θεωρεί ότι «το Κίεβο προσπαθεί με κάθε μέσο να προκαλέσει μια περιφερειακή σύγκρουση».

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας δήλωσε σε συνέντευξή του σήμερα ότι είναι «απίθανο» ο ουκρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος που καταρρίφθηκε χθες Πέμπτη να εισήλθε από λάθος στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

«Το Κίεβο προσπαθεί με κάθε μέσο να προκαλέσει μια περιφερειακή σύγκρουση», δήλωσε ο Αλεξάντρ Βόλφοβιτς στη λευκορωσική έκδοση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik. «Ένα παράδειγμα αυτού είναι το πρόσφατο περιστατικό με την καταστροφή του ουκρανικού πυραύλου S-300».

«Υπάρχουν ελάχιστοι λόγοι να πιστέψουμε ότι αυτός εισήλθε στον εναέριο χώρο μας κατά λάθος. Φαίνεται ότι κάποιο σχέδιο υλοποιούσαν».

Στην περιφέρεια Μπρεστ

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε χθες ότι η αντιαεροπορική άμυνά του κατέρριψε έναν ουκρανικό πύραυλο S-300 εδάφους αέρος κοντά στο χωριό Χαρμπάτσα στην περιφέρεια Μπρεστ, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας.

Το περιστατικό συνέβη ενώ η Ρωσία εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία σε ένα από τα μεγαλύτερα κύματα πυραυλικών επιθέσεων από την αρχή του πολέμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ