Τα γεγονότα του 2022 που «κυοφορούν» κινδύνους και το νέο έτος

Τα γεγονότα του 2022 που «κυοφορούν» κινδύνους και το νέο έτος

Οι παγκόσμιες προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπο το διεθνές σύστημα το 2022 ήταν πολλές, σημαντικές και κάποιες από αυτές θα έχουν τις προεκτάσεις τους και τη νέα χρονιά.

Μια σχεδόν αναπόφευκτη παγκόσμια ύφεση που έχει πυροδοτηθεί από έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ανατολή της Ευρώπης, μια ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με την εκτίναξη του πληθωρισμού, οι προβλέψεις για το 2023 είναι δυσοίωνες.

Η ίδια αυτή ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες αναμένεται να γνωρίσουν «έκρηξη» ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στη Βραζιλία, ο νέος πρόεδρος έχει ορκιστεί να προστατεύσει τον Αμαζόνιο.

Τα καταπιεστικά καθεστώτα, εν τω μεταξύ, κοιτάζουν νευρικά το Ιράν, όπου οι σκληροπυρηνικοί κληρικοί έχουν εγκλωβιστεί σε έναν αγώνα με μια τρομερή φιλοδημοκρατική εξέγερση που απειλεί να τους κατατροπώσει το επόμενο έτος.

Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία;

Θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία το 2023;  Μετά από 10 μήνες σκληρών μαχών και δεκάδες χιλιάδες θύματα και από τις δύο πλευρές, μία χειραψία ειρήνης μεταξύ του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Βλαντιμίρ Πούτιν μοιάζει πιο μακριά από πότε, δυστυχώς. 

Η Ουκρανία απαιτεί τη δημιουργία δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου για τη ρωσική ηγεσία και αποζημιώσεις από το Κρεμλίνο, καθώς και την αποκατάσταση ολόκληρου του εδάφους της. Τίποτα από αυτά δεν θα παραχωρηθεί από τη Μόσχα, η οποία δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσει μια ολοκληρωτική ήττα τύπου 1945.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ