Σε επαγγελματική εξουθένωση οι γιατροί του ΕΣΥ

Σε επαγγελματική εξουθένωση οι γιατροί του ΕΣΥ

Η κορυφή του παγόβουνου ήταν μόνο η επιστολή παραίτησης της διευθύντριας της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου – Ολόκληρο το ΕΣΥ κινείται στους ίδιους ρυθμούς

Εκτός ορίων κινείται πλέον το ΕΣΥ, καθώς μπαίνουμε στην τρίτη χρονιά πανδημίας, με τις ανάγκες του πληθυσμού να παραμένουν αυξημένες, ενόσω το σύστημα αποψιλώνεται από υγειονομικούς που έχουν περάσει τα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Στις κενές θέσεις των νοσοκομειακών γιατρών έρχονται τώρα να προστεθούν και οι παραιτήσεις ή οι μετακινήσεις τους, ελάχιστες από τις οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Της παραίτησης της λοιμωξιολόγου, διευθύντριας της Παθολογικής κλινικής από το νοσοκομείο Ρεθύμνου, είχε προηγηθεί το καλοκαίρι η παραίτηση του διευθυντή Χειρουργικής του ίδιου νοσοκομείου για πολύ σοβαρούς λόγους που σχετίζονταν με κακοδιοίκηση του νοσοκομείου, όπως αντίστοιχα κατήγγηλε και η λοιμωξιολόγος, όμως στη συνέχεια ανακλήθηκε.

Για περίπου 100 παραδείγματα που έχει άμεσα στη σκέψη του, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας  (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου μιλώντας στο in.gr, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχες παραιτήσεις έχουν καταγραφεί σε διάφορα νοσοκομεία, σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία λειτουργούν σε ρυθμούς επαγγελματικής εξουθένωσης εξαιτίας των δραματικών συνθηκών που προκαλούν οι ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία.

Στόχος η Κρήτη

Ειδικά όμως στην Κρήτη, το πρόβλημα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο, καθώς στον προγραμματισμό της Κυβέρνησης είναι η διατήρηση του Πανεπιστημιακού Ηρακλείου ως κεντρικού νοσοκομείου στο νησί, με όλα τα υπόλοιπα να αλλάζουν χρήσεις και να λειτουργούν ως μονάδες παροχής πρώτων βοηθειών. Όπως όλα δείχνουν, είπε ο κ. Παπανικολάου, πρώτα στο σχεδιασμό για υποβάθμιση είναι το νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ θα ακολουθήσει το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου – Σητείας – Ιεράπετρας και προανήγγηλε κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο με κάλυψη των γιατρών και από την Ομοσπονδία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ