Βορίδης: Διάλυση της Βουλής τον Μάρτιο για να γίνουν εκλογές τον Απρίλιο

Βορίδης: Διάλυση της Βουλής τον Μάρτιο για να γίνουν εκλογές τον Απρίλιο

Τι δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Για το πότε θα γίνουν οι εκλογές απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. «Η διάλυση της Βουλής για να έχουμε εκλογές τον Απρίλιο πρέπει να γίνει αρχές με μέσα Μαρτίου», είπε χαρακτηριστικά στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών.

«Οι πρώτες κάλπες θα κρίνουν την πρωτιά, τη διαφορά και επομένως και τον πρώτο της δεύτερης κάλπης, αλλά και το πόσο κοντά θα βρίσκεσαι στην αυτοδυναμία», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν ο στόχος της αυτοδυναμίας οδηγήσει σε μια πολύμηνη διαδικασία που μπορεί να είναι βλαβερή για τη χώρα, ο κ. Βορίδης τόνισε πως δεν θα έχουμε πολύμηνη διαδικασία καθώς αν το πρώτο βράδυ των εκλογών «ο Τσίπρας έχει ηττηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί, δεν μπορεί να κερδίσει πια στις δεύτερες εκλογές γιατί θα έχει καταρρεύσει η ιστορία της προοδευτικής διακυβέρνησης».

«Δεν έχει κυβερνητική πρόταση»

«Επομένως, δεν έχει πια κυβερνητική πρόταση. Κακά τα ψέματα, εκείνη τη χρονική στιγμή, εκείνο το βράδυ των πρώτων εκλογών, η μόνη κυβερνητική δύναμη, η μόνη πολιτική δύναμη με κυβερνητική πρόταση, θα είναι Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Για το αν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει επί αυτού, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος για την εκλογή βουλευτών Επικρατείας που προέρχονται από την ομογένεια λόγω της μικρής συμμετοχής.






Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ