Οι τουρκικές απειλές και το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο που παραμένει στην ατζέντα

Οι τουρκικές απειλές και το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο που παραμένει στην ατζέντα

Η Ελλάδα επιμένει στην ψυχραιμία και στο διεθνές δίκαιο

«Τους λέμε: ‘Μάθετε από την ιστορία, μην μπείτε σε μπελάδες, μην μπείτε σε νέες περιπέτειες, μην σπαταλάτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού σας για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα άλλων χωρών’. Χωρίς να παρασυρόμαστε από τις προκλήσεις της Ελλάδας, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα κάνουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι και πεισμωμένοι ως προς αυτό», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την παρουσία του στη Ναυτική Διοίκηση προκειμένου να επιθεωρήσει το νέο – υπό κατασκευή – τουρκικό υποβρύχιο Piri Reis. Επαναφέροντας τις απειλές με φόντο το 1922.

Ο Ακάρ επέμεινε σε δηλώσεις ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας πέραν των έξι μιλίων, με την Άγκυρα να δείχνει τη διάθεση να συνεχίσει και να κλιμακώσει την εργαλειοποίηση των ελληνοτουρκικών, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

Τα όπλα της Τουρκίας

Ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία διά στόματος Ερντογάν διαφημίζει το δικό της εξοπλιστικό πρόγραμμα, εγχώριας κατασκευής.

Τα τουρκικής κατασκευής αεροπλανοφόρο Ανατολού, η φρεγάτα Ιστανμπούλ αλλά και τα τουρκικά υποβρύχια, ήταν στις δηλώσεις Ερντογάν που θέλησε να δείξει την ενίσχυση του τουρκικού στόλου και τη συμμετοχή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στο εγχείρημα, κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Απειλές, παραβιάσεις και υπερπτήσεις

Στο πλαίσιο της πολεμικής ρητορικής και των απειλών η Άγκυρα συνεχίζει και την πολιτική των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων, με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας να σημειώνουν τα ποιοτικά στοιχεία των εν λόγω κινήσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ