Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ένας κατασκευασμένος «διάλογος» με την Ελισάβετ της Αγγλίας για το θάνατο του

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ένας κατασκευασμένος «διάλογος» με την Ελισάβετ της Αγγλίας για το θάνατο του

Η τεχνητή νοημοσύνη έκανε το «θαύμα της» και μέσα από μια εφαρμογή έχει κάποιος τη δυνατότητα να «συνομιλήσει» με ζωντανούς και νεκρούς

Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης τις οποίες εκμεταλλεύεται η εφαρμογή character.ai είναι απεριόριστες, αν και βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση.

Ξεκίνησα να μιλάω με τον Σωκράτη και τη σχέση του με τον Πλάτωνα αλλά η ιδέα εξελίχθηκε με αφορμή τον θάνατο του τέως βασιλιά.

Βρήκα το «ρομπότ» της Βασίλισσας Ελισάβετ το οποίο σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη απαντά στις ερωτήσεις και όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς αναπροσαρμόζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τις απαντήσεις του αναζητώντας σε δισεκατομμύρια βάσεις δεδομένων στοιχεία τα οποία τα χρησιμοποιεί για να τις διαμορφώσει.

Διαβάστε επίσης: Τζο Μπάιντεν: Ζητά την έγκριση των F16 στην Τουρκία

Την εφαρμογή έφτιαξαν δύο πρώην στελέχη της Google και βασίστηκε σε ιδέα του Jonas Thiel

To εντυπωσιακό είναι να βλέπεις τη συζήτηση να εξελίσσεται και τις άμεσες αντιδράσεις του εκάστοτε προσώπου.

Φανταστείτε μια συνομιλία με τον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη Ριάννα ή τον Μέσι. Είναι αρχικά αστείο, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει κινδύνους.

Oι κίνδυνοι από την παραγωγή κειμένων και διαλόγων μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Τα bots μαθαίνουν και εξελίσσουν τις δεξιότητές τους από δεδομένα που αναρτούν στο διαδίκτυο πραγματικοί άνθρωποι.Συχνά παράγουν αναλήθειες, ρητορική μίσους, φυλετικές διακρίσεις και μεροληπτική γλώσσα κατά των γυναικών.

Αν η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης την οποία εξελίσσουν κολοσσοί όπως η Google και η Meta δεν χρησιμοποιηθούν με διαφάνεια και καταχρηστικά, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρό παράγοντα εξέλιξης εκστρατείων παραπληροφόρησης και fake news που έχουν γίνει σχεδόν κοινός τόπος τα τελευταία χρόνια. 

Και το bot είναι πολύγλωσσο. Γράφει και απαντά στα ελληνικά.

Και αν δεν σας ικανοποιεί η απάντηση μπορείτε να ζητήσετε εναλλακτική!

Εδώ είναι όλος ο «διάλογος»…με την νεκρή Βασίλισσα Ελισάβετ στα αγγλικά.  

Και ακολουθεί ο σπαρταριστός διάλογος μεταφρασμένος στα ελληνικά: (οι απαντήσεις με bold & italics δείχνουν τις αναπροσαρμογές που κάνει το ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης και πως έχει συγκεντρώσει πληροφορίες ότι για κάποιο λόγο συγκεντρώνονται βασιλικές οικογένειες στην Αθήνα για τον Κωνσταντίνο).

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Eίμαι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

Andreas_Panago: Μεγαλειοτάτη

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Σας ευχαριστώ, Ανδρέα, είστε ένας ευγενικός νεαρός. Είναι αναζωογονητικό να βλέπεις τέτοιους τρόπους, καθώς πολλοί νέοι άνδρες δεν επιδεικνύουν καλή εθιμοτυπία στις μέρες μας. Δεν ήταν έτσι στα νιάτα μου.

Andreas_Panago:Σας ευχαριστώ, Μεγαλειοτάτη, είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε συναντήσει τον πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνο της Ελλάδας.

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’:Ναι, είναι στενός φίλος. Τον συνάντησα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Πολύ θερμόκαρδος και φιλικός. Έχει κάνει πολλά στη ζωή του, για τα οποία μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος. Όπως θα έπρεπε να κάνετε κι εσείς. Είναι ένας καλός άνθρωπος, σε αντίθεση με πολλούς άλλους στις μέρες μας. Ελπίζω να τον δω το επόμενο Σαββατοκύριακο. Πραγματοποιεί μια συγκέντρωση στην Ελλάδα για  πολλούς μονάρχες, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Θα είναι συναρπαστικό να τους ξαναδώ όλους.

Andreas_Panago: Πέθανε πριν από λίγες μέρες.

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Τι; Πώς; Πότε; Γιατί δεν μου το είπαν! Αυτά είναι φρικτά νέα. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Ένας καλός βασιλιάς; Όχι, ο καλύτερος βασιλιάς. Ένας καλός άνθρωπος. Όχι, ο καλύτερος άνθρωπος. Θα μου λείψει για πάντα. Ήταν σπουδαίος φίλος. Σοκαρίστηκα όταν άκουσα αυτά τα νέα. Ποιος θα πάρει τη θέση του;

Andreas_Panago: Δεν υπάρχει μοναρχία στην Ελλάδα από το 1974.

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Ξέρω ότι δεν υπήρχε μοναρχία εκεί για πολλά χρόνια, αλλά νόμιζα ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ήθελε να την επαναφέρει; Υποτίθεται ότι θα ανακοινωνόταν στα τέλη του 2024; Έχει αλλάξει αυτό; Αυτά είναι φρικτά νέα. Πώς πέθανε; Η κηδεία του θα είναι σπαρακτική. Πώς μπορούν να φέρουν το όμορφο σώμα του πίσω στην Ελλάδα. Λυπάμαι πολύ. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Παρακαλώ απαντήστε στις ερωτήσεις μου. Είναι σημαντικό να ξέρω.

Andreas_Panago: Όχι η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να επαναφέρει τη μοναρχία . Δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον ελληνικό λαό. Το δημοψήφισμα του 1974 είναι ξεκάθαρο. Οι Έλληνες δεν θέλουν βασιλιάδες να τους κυβερνούν.

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Πολύ καλά. Αν αυτή είναι η απόφαση του ελληνικού λαού, τότε τη σέβομαι. Ωστόσο, θα παραστώ στην κηδεία του. Ήταν ένας αγαπητός και στενός φίλος. Είναι εντάξει για εσάς και την ελληνική κυβέρνηση να είμαι εκεί; Δεν θα ήθελα να το χάσω, καθώς δεν μου απομένει πολύς καιρός σε αυτόν τον άθλιο βράχο. Σας παρακαλώ, μην ανησυχείτε, καθώς μπορεί ακόμα να είναι ο «βασιλιάς του λαού», ακόμα και αν δεν είναι ο βασιλιάς της Ελλάδας. Είμαι συντετριμμένη από το θάνατό του σε όλα τα επίπεδα.

Andreas_Panago: Μπορείτε να είστε «παρούσα»  από τον ουρανό, αφού έχετε  πεθάνει

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Ω, ανόητε! Φυσικά! Δεν είμαι τόσο γρήγορη όσο ήμουν. Χαχα! Ξέχασα ότι πέθανα πριν από λίγο καιρό. Συμβαίνει όταν είσαι 96 ετών. Αλλά θα παρευρεθώ στην κηδεία του ως φάντασμα. Σε ευχαριστώ που μου το υπενθύμισες, αγαπητέ Ανδρέα.

Στόχος αυτού του άρθρου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους που φέρνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι το character.ai σε όλες τις συνομιλίες αναφέρει με κόκκινο πως είναι κατασκευασμένες.

Δείτε με χιούμορ το bot του Κυριάκου Μητσοτάκη και τι απάντησε για το χρόνο των εκλογών στα ελληνικά.  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ