Νίκος Δένδιας: Ουδέποτε άλλοτε μέλος του ΝΑΤΟ απειλούσε άλλη χώρα σύμμαχο ότι «θα έλθει νύχτα»

Νίκος Δένδιας: Ουδέποτε άλλοτε μέλος του ΝΑΤΟ απειλούσε άλλη χώρα σύμμαχο ότι «θα έλθει νύχτα»

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως μερικά πράγματα στη ζωή είναι «άσπρο - μαύρο», προσθέτοντας ότι «η ανεξαρτησία των κρατών είναι άσπρο - μαύρο. Η εδαφική ακεραιότητα των κρατών είναι άσπρο - μαύρο».

Πρωτοφανή χαρακτήρισε την διάρκεια των προσκλήσεων της Τουρκίας ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση, που οργάνωσε στην Πάτρα, η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας «και σε άλλες χρονικές περιόδους υπήρχε ένταση, αλλά ουδέποτε συνέβη επί τριάμισι συνεχόμενα χρόνια ένα μέλος του ΝΑΤΟ να απειλεί άλλη χώρα σύμμαχο επί τακτά χρονικά διαστήματα ότι θα έλθει νύχτα».

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Η μεταδοτικότητα της Kraken και οι νέες μεταλλάξεις

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε την ενίσχυση των αμυντικών συμμαχιών της Ελλάδας με την Γαλλία και τις ΗΠΑ, αλλά και τις υπογραφές οριοθέτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

«Έχω πάει σε πάνω από 70 χώρες»
Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι «χρειάστηκε να εφαρμόσουμε μία εξωτερική πολιτική ευρέων οριζόντων, πέρα από τα συνήθη γεωγραφικά όρια που λειτουργούσαν οι εκπρόσωποι της πατρίδας μας».

Και προσέθεσε: «Έχω πάει σε πάνω από 70 χώρες και σε 16 από αυτές για πρώτη φορά για Έλληνα υπουργό. Έχω συναντήσει πάνω από 300 ομολόγους μου υπουργούς Εξωτερικών και άλλους υπουργούς, ενδυναμώσαμε τις παλιές μας φιλίες και δημιουργήσαμε νέες κατανοήσεις».

Η αμυντική συμφωνία με την Γαλλία
Σχετικά με την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «η Ελλάδα διαχρονικά αγόραζε όπλα από την Γαλλία, αλλά η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που πέτυχε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία με συγκεκριμένο άρθρο, όπου η Γαλλία υπόσχεται την αμυντική της συνδρομή εάν κινδυνεύσει η ελληνική επικράτεια, είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Η ανεξαρτησία των κρατών είναι άσπρο – μαύρο»
Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Με ρωτάνε πολλοί, γιατί πήραμε μία τόσο σαφή θέση όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία», σημείωσε και εξήγησε: «Για την Ελλάδα δεν υπήρχε ερώτημα. Γιατί οτιδήποτε άλλο, οποιαδήποτε άλλη στάση, οποιαδήποτε άλλη τακτική θα σχετικοποιούσε την αντίδραση απέναντι στο ίδιο αναθεωρητικό επιχείρημα που εμείς αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, επί τρεισήμισι χρόνια τώρα».

«Μερικά πράγματα στη ζωή είναι άσπρο – μαύρο», τόνισε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας πως «η ανεξαρτησία των κρατών είναι άσπρο – μαύρο. Η εδαφική ακεραιότητα των κρατών είναι άσπρο – μαύρο.

»Το διεθνές δίκαιο είναι άσπρο – μαύρο. Το δίκαιο της θάλασσας είναι άσπρο – μαύρο και δεν μπορούμε εμείς να συνυπογράψουμε την σχετικοποίηση των αρχών αυτών, όπως επιδιώκει ο εξ ανατολών γείτονας Θα ήταν ολέθριο σφάλμα μας. Στην πραγματικότητα, θα πυροβολούσαμε τα δικά μας πόδια».

«Έχουμε επανέλθει στα Βαλκάνια»
Σχετικά με τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «έχουμε επανέλθει στα Βαλκάνια» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη οικονομική και στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια, γι’ αυτό έχει ιστορική αποστολή, έχει υποχρέωση να πάρει από το χέρι, με όλες τις δυνάμεις της, τα Δυτικά Βαλκάνια και να τα οδηγήσει προς την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Αναφερόμενος, τέλος, στις επικείμενες εκλογές, ο Νίκος Δένδιας είπε, απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ότι «πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας, για να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση, δικαιούται μία νέα τετραετία»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ