Bloomberg: Η Τουρκία πιέζει τις ΗΠΑ για F-16 μέσω… Σουηδίας

Bloomberg: Η Τουρκία πιέζει τις ΗΠΑ για F-16 μέσω… Σουηδίας

Οι ΗΠΑ έχουν ρίξει το βάρος τους στα σκανδιναβικά έθνη, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν και την πιθανή πώληση F-16, αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως δέλεαρ για να «πείσουν» την Άγκυρα

Λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αντονι Μπλίνκεν, και σε συνέχεια δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου για το ζήτημα, το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg «βλέπει» διπλωματικό παιχνίδι Τουρκίας – ΗΠΑ για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με φόντο την απόφαση για τα αμερικανικά F-16.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών άσκησε νέα πίεση στη Σουηδία, προκειμένου να προβεί σε παραχωρήσεις, ενόσω ταξίδευε στις ΗΠΑ για συνομιλίες για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16. Απόφαση που, όπως επισημαίνεται, μπορεί να εξαρτηθεί από την επικύρωση της επέκτασης του ΝΑΤΟ από την Τουρκία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται να συναντηθεί με τον Άντονι Μπλίνκεν στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών καθώς και «τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια σχετικά με τους Κούρδους μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία».

Η Τουρκία αρχικά συμφώνησε στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά η επέκταση της Συμμαχίας έχει «κολλήσει», καθώς η Άγκυρα επιμένει να μην επικυρώνει τις αιτήσεις.

Οι ΗΠΑ, η πιο ισχυρή χώρα στη στρατιωτική συμμαχία, έχουν ρίξει το βάρος τους στα σκανδιναβικά έθνη, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν και την πιθανή πώληση F-16, αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως δέλεαρ για να «πείσουν» την Άγκυρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ