Νέα «βόμβα» Ερντογάν κατά της Ελλάδας για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Νέα «βόμβα» Ερντογάν κατά της Ελλάδας για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Ο Ερντογάν, επιμένοντας στην εμπρηστική ρητορική, αναφέρει επίσης πως «οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τα νησιά δεν είναι ικανές να καθορίσουν το μέλλον της περιοχής»

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας την αξίωση περί αποστρατωτικοποίσης των νησιών.

Ο  Τούρκος πρόεδρος, στις δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες στρατιωτικοποιώντας τα νησιά.

«Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη Λωζάνης», υποστήριξε, ο Ερντογάν, ενώ αναφερόμενος σε όσα είπε ο πρωθυπουργός από το Νταβός, ισχυρίστηκε πως : «Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν για να προσδιορίσουν την τύχη της περιοχής. Βλέπουμε ότι η προσέγγιση τόσο της Λωζάνης όσο και των νησιών δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή από τις ελληνικές αρχές».

Για το βρετανικό περιοδικό The Economist το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν, «νταή» ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: «Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ