Ελβετία: Η μεγαλύτερη υπόθεση fake news των τελευταίων ετών για το Spiegel, γράφει η εφημερίδα NZZ

Ελβετία: Η μεγαλύτερη υπόθεση fake news των τελευταίων ετών για το Spiegel, γράφει η εφημερίδα NZZ

Μεγάλη εφημερίδα της Ελβετίας κατακεραυνώνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, κατηγορώντας το για εξαπάτηση του κοινού.

Με την υπόθεση της Μπαϊντάα Σ., βασικής «πηγής» των ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» για το – όπως αποδείχθηκε – ανύπαρκτο περιστατικό θανάτου ενός παιδιού στον Έβρο, της γνωστής «μικρής… Μαρίας», ασχολείται η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γερμανικό περιοδικό, «αντί να συμβιβαστεί ειλικρινά με τις δικές του αποτυχίες, συνεχίζει να εξαπατά το κοινό μέχρι σήμερα».

Το Spiegel αναγκάστηκε πρόσφατα να αφαιρέσει τρία άρθρα και ένα podcast σχετικά με το «προσφυγικό δράμα», επειδή βασιζόταν σε κατασκευασμένες ιστορίες, επισημαίνει η εφημερίδα της Ζυρίχης, σε ένα ιδιαίτερα εκτενές άρθρο της.

«Είναι αφελείς ή μήπως κρύβουν σκόπιμα την αλήθεια;»

«Ένα ερώτημα παραμένει: Είναι οι δημιουργοί του κορυφαίου μέσου, με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία και τις περισσότερες παραπομπές στη Γερμανία, απλώς αφελείς ή μήπως κρύβουν σκόπιμα το γεγονός ότι εξαπατήθηκαν από έναν μάρτυρα, που ήταν περισσότερο φαντασιόπληκτος από ό,τι αξιόπιστος;», γράφει η εφημερίδα, η οποία επιχείρησε να μιλήσει με την Μπαϊντάα Σ., αφού την εντόπισε σε επαρχιακή περιοχή της Ρηνανίας – Παλατινάτου, αλλά η 27χρονη αρνήθηκε.

«Όχι, δεν θέλω πλέον να μιλήσω για το νησί και την Ελλάδα. Ήταν μια δύσκολη, θλιβερή περίοδος. Τώρα θέλω να αρχίσω μια νέα ζωή», είπε στους δημοσιογράφους της ΝΖΖ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ