Συρία: Κατέρρευσε πολυκατοικία στο Χαλέπι

Συρία: Κατέρρευσε πολυκατοικία στο Χαλέπι

Κάτοικοι καταγγέλλουν πως λόγω των συγκρούσεων στη χώρα, πολλοί εκτοπισμένοι έχουν μεταφερθεί σε ετοιμόρροπα κτίρια.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ύστερα από κατάρρευση πολυκατοικίας στο Χαλέπι στην Συρία, σήμερα Κυριακή.

Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται στο σημείο και αναζητούν ανθρώπους που πιστεύεται ότι είναι βρίσκονται εγκλωβισμένοι και θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: Η γυναίκα της ζωής του Νίκου Ξανθόπουλου και η δημόσια «επίθεση» της ανιψιάς του

Το 5όροφο κτίριο στη συνοικία «Sheikh Maksoud» στο Χαλέπι κατέρρευσε λόγω διαρροής νερού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να διαβρώσει τα θεμέλιά του, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οι καταγγελίες των κατοίκων
Πρόκειται για ένα ακόμη κτίριο που καταρρέει στην περιοχή, η οποία έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια το βάρος των εντατικών ρωσικών και συριακών αεροπορικών βομβαρδισμών σε περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, προτού αυτοί εκδιωχτούν, πριν έξι χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς και πλέον σύγκρουσης, πολλοί εκτοπισμένοι Σύροι έχουν μεταφερθεί σε κατεστραμμένα κτίρια, καθώς δεν έχει γίνει συστηματική ανοικοδόμηση των κατοικημένων περιοχών ενώ και οι κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τους κατοίκους, υπολειτουργούν.

Πηγή: Reuters

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ