Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε -και επίσημα- την ημερομηνία των εκλογών (vid)

Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε -και επίσημα- την ημερομηνία των εκλογών (vid)

Περισσότερα σε λίγο…

Την πολυπόθητη ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία ανακοίνωσε -και επισήμως- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αν και ο τούρκος πρόεδρος «έδειχνε» σε προηγούμενες δηλώσεις του την 14 Μαϊου, η επισημοποίηση ήρθε νωρίς το βράδυ της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Νίκαια: Αυτός είναι ο δράστης της νέας γυναικοκτονίας – Τι είπε στους αστυνομικούς

Κατά τη συνάντησή του με νέους, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Κύριο που τού έδωσε τη δυνατότητα να έχει στο πλευρό του τους νέους «που ελπίζουμε να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τούρκος πρόεδρος απέφευγε μέχρι πρότινος να προσδιορίσει με ακρίβεια την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών, αν και «σημάδευε» συνεχώς την 14η Μαϊου σε επίσημες δηλώσεις του.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εταίρος του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φρόντισε να επιβεβαιώσει την Παρασκευή τη διαρροή που ανέφερε πως οι κάλπες θα στηθούν στις 14 Μαΐου. «Η Τουρκία έχει εισέλθει σε εκλογικό περιβάλλον, αν και όχι επίσημα. Με την έγκριση και τη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου μας, οι γενικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023. Απομένουν 114 ημέρες, είμαστε έτοιμοι και πιστεύουμε πως η Δημοκρατία θα νικήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η 14η Μαΐου είναι η ημέρα που θα διασφαλίσει την ύπαρξη 85 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών. Πιστεύουμε πως η ιστορία θα επαναληφθεί και το έθνος μας θα προτιμήσει τη σταθερότητα έναντι όλων των παγίδων και των προδοσιών» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Μπαχτσελί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ